Introductie

Het Spaansche Hof is een Stadspaleis, gevestigd in het oude centrum van Den Haag. Het huis is ooit gebouwd door Karel de Stoute en Keizer Maximiliaan. Het schitterende gebouw biedt een rijke geschiedenis die terug gaat tot in 1469. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door de prachtige ambiance, maar Stadspaleis Het Spaansche Hof, het gebouw met allure wordt ook vooral gebruikt voor speciale aangelegenheden, zoals diners, vergaderingen en recepties.

Ga naar de website van Het Spaansche Hof

Historie en populariteit

De geschiedenis van het Spaansche hof gaat terug naar 1469 toen Keizer Maximiliaan en Karel de Stoute op deze plek hun huis bouwden. In de loop der jaren werd het huis diverse keren overgeërfd en door middel van een huwelijk kwam het huis terecht bij de familie Van Renesse. Omdat zij weinig in het huis verbleven, besloten zij het huis te verhuren.

Locatie

De Koninklijke uitstraling heeft Het Spaansche Hof te danken aan de Spanjaarden. Zij verbouwden het huis in 1677 tot het huidige Stadspaleis. In 1811, ten tijde van de bezetting door Napoleon, werd het huis verkocht en in 1838 werd het paleis aan de Jezuïeten geschonken, waarna het dienst heeft gedaan als kerk. Jaren later werd Het Spaansche Hof voor Britse ambassadeurs voor langere tijd residentie. Zij hielden hier belangrijke feesten en ontvangsten. Vandaag de dag is het paleis nog steeds een uitermate geschikte locatie voor allerhande feesten. Hier wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Programma / activiteiten

Het Spaansche Hof is gelegen in het centrum van Den Haag, provincie Zuid Holland. In de nabijheid bevinden zich diverse parkeergarages en ook rijden er bussen en tramlijnen vanaf het NS Station Den Haag Centraal. Het museum is zodoende prima met zowel eigen vervoer als met het openbaar vervoer te bereiken.

Stadspaleis Het Spaansche Hof geeft rondleidingen op afspraak. Groepen kunnen dan de verschillende vertrekken bezichtigen, waarbij uitleg wordt gegeven. Alle salons hebben een eigen karakter, zodat een bijzondere sfeer is ontstaan. Het Paleis is dan ook een unieke en mooie locatie voor allerlei bijeenkomsten en feesten, zowel privé als zakelijk. Diners of stijlvolle buffetten, business meetings of recepties, de zalen van Stadsplaleis Het Spaansche Hof kunnen naar eigen wens en voorkeur worden ingericht.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Cultuur, Monumenten

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling