Introductie

Historisch Centrum Het Markiezenhof is een museum en archief ineen. De aandacht ligt op de geschiedenis van de kermis, de historie van de stad en regio, en op de tentoonstellingen van internationale politieke cartoons en spotprenten. Er is in het museum altijd en voor iedereen wat te beleven.

Ga naar de website van Historisch Centrum het Markiezenhof

Historie en populariteit

Naast de vaste collectie met onder meer de miniatuurkermis op de zolder, worden er tevens geregeld evenementen en activiteiten georganiseerd zoals voorstellingen, concerten, lezingen, congressen en films, zowel particulier als zakelijk. Ook bruidsparen zijn hier van harte welkom en kinderen kunnen aan de hand van vragen en opdrachten zelf door het Historisch Centrum Het Markiezenhof speuren.

Locatie

In de periode tussen 1485 en 1520 is Het Markiezenhof ontstaan. Het centrum is voortgekomen uit een aantal uitbreidingen en verbouwingen van het middeleeuwse hof in opdracht van de heren, vader en zoon van Glymes, van Bergen op Zoom. Voordat het hof een museumfunctie kreeg, heeft het pand nog dienst gedaan als adellijk woonpaleis, als militair hospitaal en als kazerne.

Programma / activiteiten

In 1968 besloot men er een museum van te maken en het gebouw open te stellen voor publiek. Vandaag de dag bevinden zich drie musea in Het Markiezenhof, te weten de kermis, stad & regio en de internationale politieke spotprenten. Ook het archief werd in 2010 ondergebracht in het Historisch Centrum Het Markiezenhof. Het museum trekt jaarlijks verschillende soorten bezoekers.

Het Historisch Centrum Het Markiezenhof is gelegen in het centrum van Bergen op Zoom, provincie Noord Brabant. Betaald parkeren kan in de nabij gelegen parkeergarages en vanaf het Centraal Station ligt het museum op circa 15 minuten loopafstand.

Historisch Centrum Het Markiezenhof biedt voor alle leeftijden een breed aanbod. Van de vaste collectie over de historie van de stad en de regio tot aan themarondleidingen en wisselexposities. Ook het archief behoort tot het museum.

Voor kinderen en scholen biedt het centrum talrijke materialen zoals weblessen, educatieve spellen en speurtochten. Samen ronddwalen, wegdromen, filosoferen, kijken en verklaren is wat centraal staat. Vertrouwd raken met kunst, cultuur en geschiedenis.

Tot slot is Historisch Centrum Het Markiezenhof de aangewezen plek voor onder andere evenementen, bedrijfsfeesten en bruiloften.

Stats & tags


Bergen op Zoom, Noord-Brabant, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling