Gesloten, niet meer te bezoeken

Introductie

Het Historisch Museum Arnhem toont bezoekers het cultureel en historisch erfgoed van de gemeente Arnhem. Het museum bevindt zich in het hart van de binnenstad, in een 18e eeuwse patriciërswoning. Een tentoonstelling toont topstukken uit zowel de kunst, als de cultuurhistorische collectie. Onder meer oosters porselein, zilver, meubilair, Arnhemse faience en als klapper het poppenhuis van Lizzy Ansingh zijn hier te bezichtigen. In wisselexposities komen in het Historisch Museum Arnhem de verschillende aspecten van de geschiedenis en de Arnhemse cultuur aan bod.

Ga naar de website van Historisch Museum Arnhem

Historie en populariteit

Rond 1750 werd het gebouw gebouwd waarin het Historisch Museum Arnhem is gevestigd. Van 1843 tot 1920 fungeerde het pand als weeshuis en in de 20e eeuw namen krakers hun intrek in het gebouw. In 1994-1995 onderging het interieur een grondige restauratie. De 8 kamers, zolder, kelders, washuis, mangelkamer en watervoorzieningen zoals een welwaterpomp en een regenpomp werden stuk voor stuk vernieuwd. Tot 1996 was het museum nog onderdeel van het Gemeentemuseum Arnhem. In dat jaar werd het museum gesplitst in het Museum voor Moderne Kunst en het Historisch Museum Arnhem. Beide musea mogen jaarlijks vele bezoekers uit alle windstreken verwelkomen.

Locatie

Het Historisch Museum Arnhem ligt in het hart van het oude centrum van Arnhem, provincie Gelderland. Met de auto is het museum goed te bereiken en parkeren kan in de nabij gelegen parkeergarages. Ook met het openbaar vervoer is het gebouw uitstekend bereikbaar. Het museum ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van het Centraal Station.

Programma / activiteiten

Het Historisch Museum Arnhem beschikt over een mooie collectie met topstukken uit de kunst- en cultuurhistorie van Arnhem. Gildezilver, Arnhems aardewerk, een poppenhuis, meubilair, schilderijen en archeologische voorwerpen zijn hier voorbeelden van. Behalve de vaste collectie, organiseert het museum ook regelmatig tijdelijke wisselexposities en kan men in de museumwinkel terecht voor kaarten en andere publicaties, gerelateerd aan de collectie, de tentoonstellingen of de historie van Arnhem

Bezoekers kunnen een rondleiding boeken door het museum of een lezing bijwonen. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd zoals een themadag of een kunstroute. Dit geldt eveneens voor kinderen. Zij kunnen op een speelse manier met de collectie en het museum kennis maken. Scholen zijn bovendien eveneens van harte welkom in het Historisch Museum Arnhem.

Stats & tags


Arnhem, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling