Introductie

Het Historisch Museum De Bevelanden biedt bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met de geschiedenis van Noord-Beveland en Zuid-Beveland. De permanente tentoonstellingen in het museum kennen verschillende thema’s, variërend van de schutterij tot Bevelandse klederdracht en van merklappen tot inpolderingen en overstromingen. Ook de geschiedenis van de stad Goes komt aan de orde en naast de permanente tentoonstellingen wordt er ook een wisselexpositie aangeboden.

Ga naar de website van Historisch Museum De Bevelanden

Historie en populariteit

Het Historisch Museum De Bevelanden wordt vanaf het jaar 1976 bestuurd door een gemeenschappelijke regeling, waarbij vier gemeenten in de Bevelanden betrokken zijn. In vroegere tijden was er in het pand een klooster gevestigd en heeft ook een weeshuis hier een tijdje een onderkomen gevonden. Het museum op zich bestaat al meer dan 150 jaar en is ooit opgestart als een oudheidkamer. In 1860 is het museum voor het eerst voor het publiek toegankelijk geworden.

Locatie

Het Historisch Museum De Bevelanden is gehuisvest in een monumentaal pand, dat vroeger als klooster en als weeshuis dienst heeft gedaan. Het museum bevindt zich in het centrum van Goes, provincie Zeeland, nabij het station, dat op tien minuten loopafstand is gelegen. Het museum is zodoende zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed te bereiken.

Programma / activiteiten

Het Historisch Museum De Bevelanden kan beschouwd worden als een modern en hedendaags streekmuseum. Naast de vaste en wisselende tentoonstellingen die men hier kan bezichtigen, worden er voor groepen diverse arrangementen aangeboden met thema’s als Nostalgische Wasdag of een Klederdrachtpresentatie.

Kinderen, die het leuk vinden om hun verjaardagsfeestje eens op een andere manier te vieren, zijn van harte welkom in het museum. De kinderfeestjes zijn geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf acht jaar. Een enthousiaste medewerker zal voor de begeleiding zorgen en er wordt een leuke speurtocht door het museum georganiseerd. In het museumcafé zal de ontvangst plaatsvinden met uiteraard een taartje en limonade. De jarige krijgt van het museum bovendien nog een leuk geschenk.

Stats & tags


Goes, Zeeland, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling