Introductie

Het Historisch Museum Ede exposeert een interessante collectie die door de Vereniging Oud Ede bijeen is gebracht. De verzameling omvat onder meer textiel, zoals klederdracht, voorwerpen, gereedschappen, schilderijen, prenten, boeken en foto’s en video’s. Bezoekers maken al wandelend door het museum kennis met de ontwikkeling en groei die Ede heeft doorgemaakt in de loop der eeuwen. Eerste bewoning vond plaats vanaf de prehistorie. Naast de vaste collectie biedt het Historisch Museum Ede eveneens geregeld wisseltentoonstellingen.

Ga naar de website van Historisch Museum Ede

Historie en populariteit

Het Historisch Museum Ede is gehuisvest in het voormalige stationsgebouw Ede Centrum dat dateert uit 1902. Dit pand is tevens een rijksmonument en is gerestaureerd en gerenoveerd door de gemeente Ede in 1990.

Locatie

Vanaf 1924 is begonnen met het verzamelen van de eerste foto’s, video’s, voorwerpen en textiel. En door de jaren heen is de collectie regelmatig aangevuld. Het Historisch Museum Ede is een populair museum in Ede en omstreken, maar ook toeristen, groepen en dagjesmensen mag het museum jaarlijks welkom heten.

Programma / activiteiten

Het Historisch Museum bevindt zich in het voormalig stationsgebouw in de plaats Ede, provincie Gelderland. Vanwege de gunstige ligging in het centrum is het museum zowel goed met eigen vervoer te bereiken, alsook met het openbaar vervoer.

Bezoekers kunnen in het Historisch Museum Ede de omvangrijke verzameling collectiestukken bezichtigen, welke in vijf deelcollecties zijn onderverdeeld, te weten; voorwerpen, schilderijen & grafiek, textiel, bibliotheek en audiovisueel materiaal. Een gedeelte van het museum is voor de vaste presentatie en een gedeelte is in gebruik voor wisselexposities. Alles over de historie en de ontwikkeling van Ede door de eeuwen heen, wordt duidelijk in dit museum.

Er worden eveneens diverse activiteiten en evenementen georganiseerd in het museum, zoals Legpuzzels op zijn kant, Open Monumentendag, Gratis Museumdag en mini expo’s. Historisch Museum Ede is zodoende absoluut de moeite van het bezoeken waard.

Stats & tags


Ede, Gelderland, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling