Introductie

Ruim 4.000 leerlingen zijn inmiddels lid van Jeugdtheaterschool Hofplein in Rotterdam. Een veelvoud daarvan bezoekt jaarlijks een of meer van de tien tot twaalf voorstellingen van het jeugdtheater. En daarmee neemt Jeugdtheater Hofplein een belangrijke positie in op de culturele Rotterdamse markt.

Ga naar de website van Hofplein Rotterdam

Historie en populariteit

Hoe anders was de situatie ruim 25 jaar geleden, toen het Hofpleintheater niet meer voorstelde dan een stoffige, vieze zaal. Een afgedankte theaterzaal vol met troep. Het was de toekomstdroom van Louis Lemaire die hem in staat stelde door deze troep heen te kijken. In zijn zoektocht naar een geschikte locatie voor zijn jeugdtheater stuitte hij op de theaterzaal aan de Benthemstraat. Na een fikse opknapbeurt opende het theater op 5 november 1985 zijn deuren weer voor het grote publiek. Of beter gezegd voor het kleine publiek. Vanaf die tijd wordt al het werk door de vier oprichters en hun team van vrijwilligers gedaan. Van schoonmaak tot kaartverkoop en van les geven tot aan de programmering. En vanaf die tijd groeit het theater alleen maar. Zelfs een catastrofale brand weet de ambities van het Hofpleintheater niet te stoppen. En inmiddels is het jeugdtheater uitgegroeid tot een culturele speler van belang, met meerdere vestigingen in de stad en leslocaties tot ver buiten Rotterdam.

Locatie

Dat Rotterdam cultureel veel te bieden heeft behoeft geen nadere uitleg. Niet voor niets dat de havenstad Culturele Hoofdstad van Europa was in 2001. En sinds dat jaar is het culturele aanbod alleen maar versterkt. Bekende trekpleisters zijn onder andere het museum Boijmans-Van Beuningen, waar onder andere een uitgebreide collectie van impressionisten en surrealisten als Claude Monet, Vincent van Gogh en Salvador Dali te bewonderen is. De Kunsthal, net als museum Boijmans-Van Beuningen gevestigd in het Museumpark, het culturele hart van Rotterdam, is eveneens een hoogtepunt op cultureel gebied in Rotterdam. Het hele jaar door hangen hier wisselende exposities van wereldberoemde en minder bekende kunstenaars.

Programma / activiteiten

Jeugdtheater Hofplein brengt ieder jaar tien tot twaalf voorstellingen, vooral gebaseerd op jeugdboeken, opera’s of op sprookjes en mythes. Op de website vind je de meest actuele informatie over lopende voorstellingen en producties die in de toekomst opgevoerd zullen gaan worden.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Entertainment, Theater

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling