Introductie

De Hortus Bulborum bestaat uit een schitterende collectietuin met meer dan vierduizend bolgewassen. Het grootste deel van de collectie bestaat uit narcissen, hyacinten en tulpen. Verder kan men hier ook prachtige krokussen en Fritillaria van de Vernus-groep bewonderen. De tuin is een waar lust voor het oog om te bekijken, maar deze tuin zorgt er ook voor dat de bolgewassen voor het nageslacht bewaard zullen blijven. Het doel van de Hortus Bulborum is namelijk om de verschillende rassen in stand te houden. In het voorjaar komen de kleuren op de veldjes in allerlei schakeringen tevoorschijn. Bezoekers kunnen langs honderden kleine gekleurde bollenveldjes lopen.

Ga naar de website van Hortus Bulborum

Historie en populariteit

Pieter Boschman heeft in 1924 de basis gelegd voor een verzameling van oude bolgewassen en deze destijds in zijn tuin gepland rondom zijn woning. Na een viertal jaren was de tuin vol gepland en ontmoette Boschman de hyacintenveredelaar De Mol uit Amsterdam, die ook een verzameling had aangelegd en met ruimtegebrek kampte. De beide mannen kregen van Nicolaas Blokker het aanbod om hun collectie te planten op een perceel van één van zijn landerijen. Hortus Bulborum zag toen het bestaanslicht.

Locatie

De schitterende tuinen met de kleurrijke bollen trekken jaarlijks vele bezoekers.

Programma / activiteiten

De Hortus Bulborum is gelegen in het plaatsje Limmen, provincie Noord Holland en met de auto eenvoudig te bereiken vanuit de richting Amsterdam en Alkmaar. Bezoekers kunnen de auto parkeren op de parkeerruimte tussen de kerk en het witte verenigingsgebouw Ons Huis of ervoor kiezen om de auto langs de weg bij Hortus Bulborum te plaatsen.

Men geniet van de meest prachtige kleuren en geuren in de Hortus Bulborum. Het is ook mogelijk om een rondleiding te krijgen onder begeleiding van een gids, die interessante informatie kan verstrekken over de bijzondere bollentuin. Gezelschappen vanaf tien personen kunnen vooraf een gids reserveren. Individuele bezoekers kunnen tijdens hun wandeling door de tuin gerust één van de vrijwilligers aanspreken voor meer informatie. In de bollenschuur bevindt zich verder een informatiecentrum net als de konkelhoek, waar het mogelijk is om wat te drinken.

Stats & tags


Limmen, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling