Introductie

Bijzonder is de combinatie van het zeventiende eeuwse huis met haar oorspronkelijke indeling en exposities op het gebied van fotografie.

Ga naar de website van Huis Marseille

Historie en populariteit

De Franse koopman Isaac Focquier gaf rond 1665 opdracht tot de bouw van het huis. Vanuit Marseille kwam hij met een schip vol koopwaar naar Amsterdam. Dat heft hem bepaald geen windeieren gelegd. De gevelsteen in de voorgevel, toont een plattegrond van de Franse havenstad. Focquier heeft hier elf jaar vertoefd. In het achterhuis is een plafondschildering te zien van de belangrijkste decorateur uit de 18e eeuw, Jacob de Wit. Aan het begin van die eeuw is het interieur flink onder handen genomen. Zo is bijvoorbeeld de hal verfraaid met stucwerk. Ook rees in de tuin het tuinhuis, welke in 2003 is geconstrueerd.

Locatie

Aan de mooie Keizersgracht in hartje Amsterdam, ligt Huis Marseille met het fotografiemuseum. Met het openbaar vervoer is het prima te bereiken. Komt u per auto, houd dan rekening met hoge parkeertarieven in het centrum.

Programma / activiteiten

Huis Marseille biedt u een kijkje in een 17e eeuws grachtenpand. De indeling is bewaard gebleven. Er is een voorhuis, achterhuis, een binnenplaats en de tuin. Authentieke details komen terug in plafondschilderingen en stucwerk en het tuinhuis. In het museum is een gevarieerde tentoonstelling over fotografie te zien, aangevuld met wisselende exposities. Er worden extra activiteiten georganiseerd, zoals rondleidingen, lezingen en veilingen. U krijgt een indruk van de geschiedenis en toepassingen van fotografie. Huis Marseille is dagelijks geopend, behalve op maandag en op sommige feestdagen. De week voorafgaand aan een nieuwe tentoonstelling is het museum eveneens gesloten. Huis Marseille is onderdeel van Grachtenmusea, een samenwerkingsverband tussen zes musea die gevestigd zijn aan de Amsterdamse grachtengordel.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling