Introductie

Rust, ruimte, natuur, gastronomie en cultuur ontmoeten elkaar onder de rook van Amsterdam bij Huize Frankendael. Geniet van de Engelse stijltuin, een hapje of drankje in het fraaie authentieke koetshuis , kunst en nog veel meer.

Ga naar de website van Huize Frankendeal

Historie en populariteit

Nicolaas van Liebergen liet Huize Frankenthal in 1660 bouwen door een onbekend architect. Handelaar Izaak Balden werd in 1693 eigenaar van het huis. Hij gaf de buitenplaats de naam die we tegenwoordig kennen: Huize Frankendael. Tot aan 2005 heeft het historische pand 18 eigenaren gehad. Onder hen zaten fervent kunstverzamelaars, theaterliefhebbers en zelfs een tuinbouwschool. Van het openluchttheater wat in 1927 gebouwd werd, is niets meer te ontdekken. Wat nog bewaard is gebleven is het prachtige landhuis met bijgebouwen, de tuin met zeldzame bomen, de kunstcollectie en het mozaïek in de keuken.

Locatie

Huize Frankendael ligt in Amsterdam. Het is een oase van rust midden in de bedrijvigheid van alledag. Met het openbaar vervoer is het uitstekend bereikbaar. Hetzelfde geldt voor de auto.

Programma / activiteiten

Huize Frankendael is een historische groene plek om tot rust te komen in Amsterdam. Het bestaat uit een aantal onderdelen: het authentieke Koetshuis (te huur voor feesten, high teas, recepties en andere bijeenkomsten), restaurant Merkelbach, landhuis Frankendael en de Engelse stijltuin. Merkelbach zit in het voormalige koetshuis van Huize Frankendael. Hier wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd, met een Frans- Mediterrane tintje. Er is een heerlijk terras met uitzicht op de tuinen. Het landhuis zelf is omgedoopt tot huis voor actuele kunst. Er zijn wisselende tentoonstellingen van uiteenlopende kunstenaars. Op zondag kunt u onder leiding van een gids leren over het heden en verleden op de buitenplaats. Huize Frankendael is dan ook toegankelijk en tijdens de rondleiding krijgt u informatie over de kunstwerken. Het huis organiseert regelmatig extra activiteiten, als muziek-, poëzie-, en filosofieavonden.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling