Introductie

Ervaar zelf hoe het is om vluchteling te zijn. En hoe je als slachtoffer van een ramp de draad weer oppakt. Bij Humanity House leert u alles over vluchtelingen en slachtofferhulp, en over hoe u daar persoonlijk mee zou omgaan.

Ga naar de website van Humanity House

Historie en populariteit

Het vluchtelingenmuseum werd officieel geopend op 9 december 2010 door Prinses Margriet. De dag erna werd Humanity House geopend voor publiek. In 2011 start het museum met exposities op locaties buiten Den Haag. Het museum is tot stand gekomen dankzij financiële steun van de gemeente Den Haag en een bijdrage vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het Nederlandse Rode Kruis is initiatiefnemer van het Humanity House.

Locatie

Aan de rand van het centrum van Den Haag ligt Humanity House. Met de auto is het museum prima te bereiken en er is voldoende betaaldparkeergelegenheid in de omgeving. Vanaf maart 2011 is geen gratis parkeerplek meer in de buurt van het museum. Het openbaar vervoer is goed geregeld. Humanity House is een prima startpunt voor een ontdekkingstocht door Den Haag of een combinatiebezoek aan het strand en de duinen.

Programma / activiteiten

Bij Humanity House kruipt u in de huid van een vluchteling. Hier ervaart u zelf hoe het is om slachtoffer te zijn, om halsoverkop uw huis te moeten verlaten. U legt als bezoeker een ervaringsreis af in Humanity House. Tevens zijn er tentoonstellingen, onder andere met foto’s die zo spreken dat deze geen uitleg behoeven. Zie hoe de bevolking op Haïti probeert een bestaan op te bouwen na de aardbeving in 2010. De exposities van gerenommeerde fotografen wisselen. Ook zijn er lezingen, educatieve activiteiten, debatten en films. Het museum heeft als doel om conflicten en rampen door middel van menselijke verhalen onder de aandacht te brengen. Om zo het onderwerp meer te laten leven bij de bevolking, mensen bewust te maken van de kille realiteit. Ook wordt aandacht geschonken aan -en aandacht gevraagd voor- organisaties die zich inzetten voor vluchtelingen. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Voor jeugd tot en met 18 jaar geldt een gereduceerd tarief. Het museum is dagelijks geopend, behalve op maandag. Tijdens schoolvakanties wordt het realistische programma aangepast voor jongere kinderen, van 4 tot tien jaar. Kinderen onder de 10 jaar dienen altijd begeleid te worden door een volwassene.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling