Introductie

IJsbaan Haarlem is een half overdekte ijsbaan waar jong en oud plezier kunnen beleven aan schaatsen. Naast de baan is er een restaurant en winkel aanwezig, waar bezoekers eventueel schaatsen kunnen huren, kopen of leasen. Half binnen en half buiten schaatsen is waar het hier om draait. Er kunnen schaatslessen worden genomen, of men kan deelnemen aan een schaats clinic. Even uitrusten kan op het grote terras bij de grote baan of op het binnenterrein. Wie hier komt schaatsen, krijgt het echte wintersport gevoel. Niet voor niets wordt IJsbaan Haarlem dan ook het Davos van het Noorden genoemd.

Ga naar de website van IJsbaan Haarlem

Historie en populariteit

In 1968 is de Stichting Kunstijsbaan Kennemerland op initiatief van de locale ijsclubs opgericht. Na een inzamelingsactie en met financiële steun van diverse provincies en gemeenten is in 1977 de kunstijsbaan in gebruik genomen. Twee jaar daarna moest de ijsbaan alweer sluiten, vanwege verzakkingen. Na een jarenlang gevecht om schadevergoeding en met steun van de gemeenten en provincie vond heropening van de baan 1983 plaats. Het complex bestond toen uit een 400 meter baan, kleine instructiebaan en wat houten barakken waar kleedkamers, de kantine en een schaatswinkel in onder waren gebracht. In 1998 is begonnen met de nieuwbouw voor deze houten barakken en in 2000 werden de plannen voor een totale upgrading van het ijscomplex uitgewerkt.

Locatie

Vandaag de dag is de IJsbaan Haarlem zoals we de ijshal nu kennen. Daarmee is het complex toegankelijk voor iedere leeftijd. Bezoekers uit Haarlem en van ver daar buiten weten de weg naar de ijsbaan dan ook met gemak te vinden.

Programma / activiteiten

IJsbaan Haarlem is gelegen in Haarlem Noord Holland en zowel met de auto als met het openbaar vervoer optimaal te bereiken.

Bezoekers kunnen bij IJsbaan Haarlem niet alleen terecht voor schaatsen voor plezier, maar ook voor schaatslessen. Wie niet beschikt over schaatsen, kan deze kopen, huren of leasen in de bijbehorende schaatswinkel. Onder deskundige begeleiding worden dan de fijne kneepjes van het schaatsvak bijgebracht.

IJsbaan Haarlem is eveneens de perfecte locatie voor sportieve uitjes in de winter. Wie iets heeft te vieren, kan zelfs kiezen voor een feestelijk arrangement op maat. Er worden schaatsclinics georganiseerd met aansluitend eventueel een Hollandse Stamppotten buffet in het schaatsrestaurant. Bij kinderfeestjes leren kinderen op spelenderwijs schaatsen, maar er kan ook worden gekozen voor een wedstrijdje ijshockey, kunstrijden of curling. En wie een bijzondere locatie voor vergaderingen zoekt, heeft bij IJsbaan Haarlem de geschikte plek gevonden.

Stats & tags


Haarlem, Noord-Holland, Nederland
Schaatsbanen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling