Introductie

Bij Fryslan IJslan, ofwel IJshal Leeuwarden draaien en schaatsen bezoekers de leukste rondjes van het Noorden. De ijshal bestaat uit een overzichtelijke baan met een lengte van 220 meter. Op deze baan kunnen bezoekers leren schaatsen, maar ook voor gezellige schaatsuitjes is dit de plek waar men moet zijn. Naast schaatsen kunnen bezoekers hier eveneens een potje ijshockey spelen, priksleeën of zich aan curling wagen. Na afloop is er het gezellige schaatscafé om bij te komen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Ga naar de website van IJshal Leeuwarden

Historie en populariteit

IJshal Leeuwarden draait al een poosje mee en er worden miljoenen rondjes per jaar gereden door bezoekers van Leeuwarden en omstreken. Om nog meer mensen te plezieren en aan te trekken, wordt er over gesproken dat de IJshal gaat uitbreiden. Er komt een langere rondebaan met nog tal van andere mogelijkheden. Wanneer de realisatie definitief zal worden, is tot op heden nog niet bekend.

Locatie

IJshal Leeuwarden is gelegen naast het WTC in Leeuwarden, provincie Friesland. De ijshal is goed te bereiken met de auto en er is volop parkeergelegenheid. Ook met het openbaar vervoer is het ijscomplex prima te bereiken, want lijn 5 stopt voor de deur.

Programma / activiteiten

Bij IJshal Leeuwarden is van alles te beleven voor jong en oud. Zo kunnen schoolklassen genieten van schoolschaatsen. Bij de ijshal krijgen de kinderen een perfecte stimulans, zodat zij naast lekker bewegen ook nog meer genieten van het schaatsen. Daarnaast worden er volop schaatslessen gegeven, zowel voor echte beginners die nog nooit op de ijzers hebben gestaan als voor de doorgewinterde snelheidsduivels die graag nog wat kleine kneepjes van de schaatstechnieken bij willen spijkeren.

Bij IJshal Leeuwarden staat het schaatsplezier op nummer één! Daarom kunnen bezoekers regelmatig gebruik maken van diverse aantrekkelijke aanbiedingen. Zo zijn er de speciale familierondjes of de piekrondjes, waar je voor slechts 1 euro de leukste rondjes kunt schaatsen. Maar er worden ook clinics georganiseerd die uitermate geschikt zijn voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje, een familie feest of een bedrijfsuitje. Bezoekers kunnen dan deelnemen aan onder meer schaats- curling- kunstrijden- of ijshockey clinics. Succes gegarandeerd.

Tot slot kan met hier eveneens terecht voor het slijpen van de schaatsen. Dit wordt op vakkundige wijze verricht door de slijper. Bovendien kunnen schaatsen ook worden gehuurd.

Stats & tags


Leeuwarden, Friesland, Nederland
Schaatsbanen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling