Introductie

Het Informatiecentrum Slag om Arnhem is gelegen aan de voet van de John Frost Brug. Het centrum is gratis toegankelijk en geeft bezoekers een duidelijk beeld van de gruwelijke dagen van 1944 tijdens de slag om Arnhem. Unieke beelden en geluidsfragmenten met meeslepende en indringende verhalen van getuigen kan men hier zien en horen.

Ga naar de website van Informatiecentrum Slag Om Arnhem

Historie en populariteit

Er wordt duidelijk wie vochten om de brug en wie deel uitmaakten van de troepen en welke burgers van omliggende huizen ongewild bij de veldslag werden betrokken. Getuigen vertellen in geluid, beeld en tekst wat zij tijdens die vreselijke septemberdagen in 1944 allemaal hebben gehoord, gezien en meegemaakt. Informatiecentrum Slag om Arnhem is zeer indrukwekkend om te bezoeken.

Locatie

De Slag om Arnhem begon op17 september en heeft 10 lange dagen geduurd. De geallieerden gaven zich op 26 september 1944 over. Wat er zich allemaal heeft afgespeeld op de brug waar het allemaal begon tijdens die 10 afschuwelijke dagen hebben getuigen verteld en vastgelegd. De Bridge too Far, draagt nu de naam John Frost Brug, vernoemd naar de man die manmoedig stand hield gedurende vier dagen in 1944. Naast deze historische brug ligt het Informatiecentrum Slag om Arnhem waar vandaag de dag alle informatie, geluiden en beelden levend worden gehouden. Omdat het centrum gratis is, wordt de geschiedenis aan vele bezoekers van jong tot oud doorverteld.

Programma / activiteiten

Informatiecentrum Slag om Arnhem is gelegen in het centrum van Arnhem, provincie Gelderland. Deze historische plek is zowel te bereiken met eigen vervoer als met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station is het circa 10 minuten lopen en parkeren kan in de betaalde parkeergarages.

Op de noordoever van de Rijn aan de voet van de John Frost brug bevindt zich het Informatiecentrum Slag om Arnhem. Dit is de plek waar meer dan zestig jaar geleden een hevige strijd is uitgevochten. Bezoekers krijgen een indringend beeld aan de hand van foto’s, geluid- en videofragmenten en persoonlijke getuigenissen van burgers en militairen die rondom de Brug vochten en woonden. Hoe ging het er aan toe en wat waren de gevolgen, het centrum toont het allemaal. Er worden geen activiteiten georganiseerd vanuit het centrum. Wel is het Informatiecentrum Slag om Arnhem opgenomen in een stadswandeling.

Stats & tags


Arnhem, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling