Introductie

In het NatuurDoeCentrum Insektenwereld stappen bezoekers in de wereld van insekten. Men komt hier niet alleen de alleraardigste insekten tegen, maar ook insektenetende dieren en planten. Kikkers, spinnen, hagedissen, egels, neusberen en kennis maken met echte slangen, Insektenwereld wil laten zien hoe belangrijk deze beestjes zijn. Zelfs de meest vieze of nutteloze insekten hebben wel degelijk iets moois en een belangrijke taak. Tijdens een rondleiding, wordt uitleg gegeven over de dieren en kan men deze aanraken of vasthouden. De Insektenwereld is tevens een opvang voor reptielen, insekteneters en meer.

Ga naar de website van Insektenwereld

Historie en populariteit

Insektenwereld is opgericht door Ton en Gonda van der Made in 1998. Hun doel was om bezoekers door middel van recreatie en educatie kennis te laten met de dieren in de natuur die veelal als eng of nutteloos worden ervaren. Dat alle dieren een onmiskenbare plek op deze aarde hebben, wordt hier duidelijk. Omdat Insektenwereld groter en groter werd, zijn zij in 2005 verhuisd naar de huidige locatie. Al snel ontstond een NatuurDoePark. In 2009 werd een grote Expohal, een nieuw woestijngedeelte, een zwemvijver en een leguanen verblijf gerealiseerd en tot op de dag van vandaag is uitbreiding nog steeds aan de orde. Wie denkt dat Insektenwereld niet bijzonder populair is heeft het mis, want jaarlijks komen hier vele bezoekers van jong tot oud een kijkje nemen.

Locatie

Het NatuurDoeCentrum Insektenwereld is gelegen in het dorp Leens, gemeente De Marne in de provincie Groningen. Het park is zowel met het openbaar vervoer vanaf het Centraal Station Groningen met bussen te bereiken, alsook met de auto. Parkeren is gratis.

Programma / activiteiten

Bezoekers kunnen bij Insektenwereld een rondleiding krijgen langs de vele dieren. In de nieuwe Expohal bevinden zich aapjes, leguanen, eendjes, mini schaapjes, een boa jungle en de vleermuizengrot. In herberg de Wierde kan men terecht voor een hapje en een drankje. Insektenwereld is buitengewoon geschikt voor uitjes met de familie, bedrijfsuitstapjes en verjaardagspartijtjes. Wie durft hier zijn of haar kinderfeestje te vieren?!

Ook zijn er diverse educatieve, leerzame arrangementen te boeken. Scholen kunnen in overleg leuke en leerzame thema’s bijwonen en daarnaast is het mogelijk een thema leskist te lenen. Kortom, Insektenwereld is een interessant NatuurDoeCentrum voor alle leeftijden.

Stats & tags


Leens, Groningen, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling