Introductie

Het Internationaal Film Festival Rotterdam is voor iedereen. Voor jong en oud, uitgaanspubliek, dagjesmensen, inwoners en mensen buiten de stad. Het twaalf dagen durende filmspektakel vindt jaarlijks, in januari en februari, plaats in de binnenstad van Rotterdam en wordt georganiseerd door Stichting Filmfestival Rotterdam. Tijdens het evenement worden films getoond, kan men acteurs en filmmakers ontmoeten, tentoonstellingen bezichtigen en ‘s avonds feesten tot in de late uurtjes. Een boeiend en zeer gevarieerd programma zorgt voor veel vermaak tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam.

Ga naar de website van International Film Festival Rotterdam

Historie en populariteit

Het IFFR zal in 2013 plaatshebben van 23 januari tot en met 3 februari 2013. De kaartverkoop start op 17 januari 2013.

Locatie

De oorsprong van het Internationaal Film Festival Rotterdam ligt in 1972. Filmfanaat Huub Bals organiseerde discussies en bijzondere evenementen rondom films. Dit organisatietalent bleef niet onopgemerkt en Bals werd gevraagd een Cinemanifestatie te houden, een gezellig feestje waarbij diverse films werden vertoond. Cinemanifestatie was de voorloper van Het Festival Film International, dat in 1972 opgericht werd door Bals. Het doel hiervan was kleine, onbekende films uit alle delen van de wereld te vertonen. Dit festival trok 5000 bezoekers. Het festival groeide uit zijn jasje en werd uitgebreid naar meerdere bioscopen. Na Bals’ dood in 1988 ging het verder onder de naam Internationaal Film Festival Rotterdam en groeide het verder uit tot Nederlands grootste filmfestival. Het evenement in Rotterdam mag jaarlijks rekenen op een bezoekersaantal van tussen de 270.000 en 350.000 mensen.

Programma / activiteiten

Het Internationaal Film Festival speelt zich af op diverse locaties in Rotterdam, provincie Zuid-Holland. De stad is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Het festival is op loopafstand van het Centraal Station. In Rotterdam is voldoende parkeergelegenheid te vinden in de diverse, betaald parkeren garages die in de stad gelegen zijn.

Tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam kunnen bezoekers naar kleine en grote producties op het gebied van film kijken. Maar dat niet alleen. Het festival biedt het publiek een unieke kans om filmmakers en acteurs te ontmoeten tijdens zaalgesprekken, lezingen, debatten en talkshows. Het IFFR organiseert daarnaast allerlei activiteiten en projecten rondom het festival om mensen kennis te laten maken met een alternatief soort cinema. Hiermee wil het IFFR de kennis ten aanzien van media vergroten en jongeren stimuleren in de ontwikkeling van hun eigen ideeën met betrekking tot film.

Tijdens het festival worden diverse Awards uitgereikt, zoals de Tiger Awards, de UPC Publieksprijs en de Arte France Cinéma Award. Voor scholen worden er rondom het festival diverse educatieve projecten en activiteiten georganiseerd. Een gevarieerd filmprogramma, de aanwezigheid van een omvangrijk publiek en vele filmprofessionals vormen de perfecte cast voor een filmstad. Het Internationaal Film Festival Rotterdam is een evenement voor jonge en oude filmliefhebbers.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Evenementen, Januari

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling