Introductie

De Jaap Eden IJsbanen is een 400 meter kunstijsbaan, waar bezoekers heerlijk in de frisse buitenlucht kunnen schaatsen. Het is de oudste buitenkunstijsbaan ter wereld. De baan is omgeven door een unieke groene, boomrijke entourage wat het schaatsen een extra bijzondere beleving meegeeft. Behalve buiten schaatsen is het tevens mogelijk om binnen in de ijshal te genieten van de schaatssport. Hier worden voor alle leeftijden diverse clinics en cursussen gegeven, zoals ijshockey, kunstrijden, curling en schaatsen op noren. De ijsbaan beschikt tevens over twee horecagelegenheden, waar bezoekers na alle sportieve inspanningen even kunnen bijkomen onder het genot van een hapje en een drankje. Een uitstapje naar de Jaap Eden IJsbanen is geschikt voor jong en oud.

Ga naar de website van Jaap Eden IJsbanen

Historie en populariteit

De Jaap Eden IJsbanen opende in december 1961 de poorten voor publiek. Het was destijds de derde 400-meterijsbaan in de wereld, maar de eerste met een zogeheten ‘direct’ systeem. De baan werd door de tienjarige kleinzoon van de 19e eeuwse, legendarische schaatsheld Jaap Eden feestelijk geopend. Al in de eerste 150 dagen maakten ruim 290.000 schaatsliefhebbers uit heel het land gebruik van de ijsbaan. Na 425 schaatsdagen ontving de ijsbaan de miljoenste bezoeker. Er werden wedstrijden gereden en de eerste marathonwedstrijd werd op deze 400-meterbaan geschaatst. De Jaap Edenhal werd in 1973 geopend. Deze hal wordt naast schaatsevenementen tevens gebruikt voor onder meer vlooienmarkten, popconcerten en kickboksgala’s. Jaarlijks trekt de Jaap Eden IJsbanen duizenden sportievelingen, wedstrijdrijders en toeschouwers vanuit alle delen van het land.

Locatie

De Jaap Eden IJsbanen bevindt zich in de stad Amsterdam, gelegen in de provincie Noord-Holland. De ijsbaan is uitstekend te bereiken met eigen vervoer en parkeren kan voor de ingang op het betaalde parkeerterrein. Wie met het openbaar vervoer reist, kan vanaf het Centraal Station Amsterdam de tram of bus nemen.

Programma / activiteiten

Bezoekers kunnen bij de Jaap Eden IJsbanen recreatief schaatsen op de 400-meter baan en daarnaast kunnen zij met een groep deelnemen aan schaatsclinics zoals een clinic curling, ijshockey of schaatsen op noren. Scholen en kinderen die hun verjaardag feestelijk en sportief willen vieren zijn eveneens van harte welkom. Er zijn verschillende sportieve pakketten voor hen samengesteld en regelmatig kunnen kids tevens lekker schaatsen op populaire muziek tijdens het discoschaatsen.

De ijsbaan heeft verschillende arrangementen beschikbaar voor vrijgezellenfeestjes, familie-uitstapjes of bedrijfsuitjes, zoals kunstrijden met een showelement. Ook voor presentaties, teambuiling en vergaderingen is de ijsbaan uitermate geschikt. Bovendien kunnen gasten tijdens het schaatsseizoen ijs huren, zodat zakelijke inspanning met sportieve ontspanning gecombineerd kan worden. Niet-schaatsers die wel sportief bezig willen zijn, kunnen terecht in de fitnessruimte. Een feest, schaatswedstrijd of clinic kan worden afgesloten met een lekker hapje in het culinaire restaurant van de Jaap Eden IJsbanen.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Schaatsbanen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling