Introductie

Het Jachtmuseum in Doorwerth vertelt bezoekers alles over de geschiedenis van het jagen. Doorwerth is een prachtig plaatsje gelegen langs de Rijn, in de provincie Gelderland. Het indrukwekkende museum is ondergebracht in Kasteel Doorwerth. Deze waterburcht, gebouwd in de dertiende eeuw, ligt in de uiterwaarden van de Rijn en wordt beheerd door de stichtingen Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen. De uitgebreide collectie van dit Jachtmuseum laat alle facetten zien van de rol die de jacht gespeeld heeft in de Nederlandse geschiedenis.

Ga naar de website van Jachtmuseum

Historie en populariteit

Door de collectie te tonen in de vorm van boeiende presentaties, geeft het Jachtmuseum de bezoeker een uniek kijkje in het verleden van de jacht in Nederland. Kasteel en jacht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en op een prachtige manier samengebracht in Kasteel Doorwerth. De jacht vormt een heel belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis. Het was de belangrijkste manier van voedselvoorziening en het gaat helemaal terug tot in de prehistorie. Maar de jacht als zijnde een luxe vrijetijdsbesteding of als beroep wordt ook duidelijk en doeltreffend in beeld gebracht in de educatieve tentoonstelling van het Jachtmuseum. Vele bezoekers van Kasteel Doorwerth bezoeken eveneens dit bijzondere museum.

Locatie

Doorwerth, waar het Jachtmuseum gevestigd is, ligt vlak bij Oosterbeek in de gemeente Renkum. Het kasteel is uitsluitend met eigen vervoer en niet met het openbaar vervoer bereikbaar. Vanuit het dorp Doorwerth kunnen bezoekers het Jachtmuseum gemakkelijk te voet of met de fiets bereiken.

Programma / activiteiten

De collectie die in het Jachtmuseum tentoongesteld wordt, is een leerzame reis door de geschiedenis van de jacht en blijft zich vandaag de dag nog altijd uitbreiden. Er worden objecten die met gespecialiseerde jachttechnieken te maken hebben, zoals een jachtuitrusting van de beroepsjager tentoongesteld. Verder bestaat de collectie uit documenten die gaan over het jachtrecht en vondsten die door jagers in de loop van de eeuwen verzameld zijn.

Bezoekers kunnen er vele tekeningen en schilderijen bewonderen, die een duidelijk beeld geven van de jacht van vroeger. Daarnaast is er in het Jachtmuseum een uitgebreide bibliotheek over de jacht door de jaren heen te bezichtigen.

Stats & tags


Doorwerth, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling