Introductie

De Glind, een klein dorpje in de Gelderse gemeente Barneveld, op de rand van de provincie Utrecht. Iets meer dan zeshonderd mensen bevolken het kleine dorpje. Tot zover niets bijzonders, ware het niet dat er in De Glind een bovengemiddeld aanbod aan recreatieve activiteiten voor de jeugd is. Dit heeft alles te maken met de protestante jeugdinstelling de Rudolphstichting, die in het kleine dorpje gevestigd is. Dankzij de Rudolphstichting en dankzij het bovengemiddeld hoge aanbod aan recreatieve mogelijkheden wordt De Glind daarom ook wel Jeugddorp De Glind genoemd.

Ga naar de website van Jeugddorp De Glind

Historie en populariteit

Maar wat zijn dan al die recreatieve mogelijkheden die van De Glind een echt jeugddorp maken? Een kinderboerderij bijvoorbeeld. Konijnen, hamsters, kippen, geiten en schapen, maar ook een minikoe, zwanen, ezels en paarden lopen hier vrij rond. Op een afgebakend speelveld kunnen kinderen naar hartenlust schommelen en gebruik maken van andere speeltoestellen. Maar het spannendste avontuur wordt toch wel beleefd op het schateiland, of beter gezegd schateilanden. Naast de kinderboerderij bevindt zich een grote speelvijver met daarin twee eilanden die bereikbaar zijn via een pontje of via een kabelbaan. En vanuit de uitkijktoren kunnen kleine piraten prima bekijken of er gevaar aankomt. Paardrijden is een andere activiteit waaraan De Glind zijn bijnaam Jeugddorp dankt. Op de manage, maar ook in de omgeving is het heerlijk paardrijden. En natuurlijk mag in een Jeugddorp ook het zwembad niet ontbreken. Midden in een rustieke omgeving ligt dit ruim opgezette openluchtzwembad. Om het zwembad heen bevindt zich een ruime zonneweide, waar het heerlijk toeven is als de kinderen zich vermaken bij de hoge duikplank.

Locatie

De Glind ligt in de Gelderse Vallei, een heerlijk gebied om te wandelen of te fietsen.

Programma / activiteiten

Aangrenzend ligt de Veluwe, eveneens een prachtige bestemming voor een wandeling door bos of heide. Kortom, genoeg te doen in deze mooie hoek van Gelderland.

Stats & tags


De Glind, Gelderland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling