Introductie

Willem Frederik Bakker, roepnaam Jits, is al bij leven een legende. De in Renkum geboren beeldhouwer, schilder, tekenaar en graficus is bekend over de hele wereld. En over de hele wereld zijn kunstwerken van zijn hand te vinden. Of het nu in Engelse Londen is of in het Amerikaanse Atlanta, in het Finse Turku of in het Duitse München, Jits Bakker heeft er een beeld staan. Maar veruit de meeste beelden van hem staan in het JitsArt Museum op het landgoed Beerschoten in De Bilt. Hier staat een grote permanente verzameling van de internationaal vermaarde kunstenaar. Stuk voor stuk prachtige sculpturen in brons of marmer.

Ga naar de website van JitsArt Museum

Historie en populariteit

Er is altijd al veel belangstelling geweest voor het werk van Jits Bakker. De Stichting het Utrechts Landschap en de gemeente De Bilt, de provincie Utrecht en de Grontmij beantwoordden deze vraag door in 1999 Museum Beelden op Beerschoten te openen. In 2009 is de beeldenverzameling overgedragden aan de provincie Utrecht. Doel was de beelden voor altijd te behouden voor de samenleving. Met deze overdracht was ook het Provinciaal JitsArt Museum Beelden op Beerschot een feit.

Locatie

Het museum is schitterend gelegen in het heerlijke wandelgebied de Stichtse Lustwarande bij het koetshuis van het paviljoen Beerschoten in De Bilt. In dit romantische landschap van de Utrechtse Heuvelrug zijn het de beelden van Jits Bakker die op zeer bijzondere wijze contrasteren met de omgeving. De fascinatie van Jits Bakker voor mythologische thema’s valt van de beelden van brons en steen af te lezen. Maar ook de behoefte aan dynamiek en harmonie, oorspronkelijkheid en gedrevenheid zijn duidelijk te herkennen in de kunstwerken van de beeldhouwer.

Programma / activiteiten

Het JitsArt Museum is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. De toegang is bovendien gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid naast het park. Paviljoen Beerschoten is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zondag van 11.00 tot 16.30 uur. Op maandag is het paviljoen gesloten.

Stats & tags


De Bilt, Utrecht, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling