Introductie

Het Joods Historisch Museum is een museum dat is opgericht in 1930 om de bevolking te laten zien hoe het leven van joden eruit ziet. De collectie bestaat uit elementen die te maken hebben met de religie, cultuur en geschiedenis van de joden. Er worden vele typisch joodse spullen getoond in het museum, maar er wordt ook veel verteld over bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog.

Ga naar de website van Joods Historisch Museum

Historie en populariteit

Het museum is geschikt voor jong en oud en heeft zeker een culturele en nationale waarde.

Locatie

Het Joods Historisch Museum (JHM) is een museum dat is opgericht op 23 mei 1930. Het doel van het museum was toen al het verzamelen en tentoonstellen van dingen die een duidelijk beeld gaven van het joodse leven, en dan met name het leven van de Nederlandse joden. In 1992 werd de stichting Hollandse Schouwburg opgericht en in december 2006 werd het Joods Historisch Museum met het JHM kindermuseum uitgebreid. Tussen 2004 en 2007 zijn de permanente tentoonstellingen vernieuwd na een ingrijpende verbouwing en vanaf 2009 is begonnen met de bouw en renovatie van de synagoge

Programma / activiteiten

Het museum is zeer populair en trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het Joods Historisch Museum is gelegen in de binnenstad van de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Het museum is daarom met de auto en het openbaar vervoer, zoals tram, metro, bus, trein en taxi zeer goed te bereiken. Parkeren rondom het museum kan in de betaalde parkeergarages. Het museum is eveneens toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Het Joods Historisch Museum is een museum dat zich richt op het leven van joodse mensen. In het museum treffen bezoekers verschillende vaste en wisselende tentoonstellingen aan. Onder de vaste tentoonstellingen bevinden zich onder andere de Geschiedenis van de joden in Nederland tussen 1600 en 1900 en de expositie Religie. Bij wisselende tentoonstellingen kunnen bezoekers kennis maken met bijvoorbeeld de exposities Wie niet weg is, is gezien, Jong en Joods of Boris Kowadlo.

Naast de tentoonstellingen kan men een rondleiding krijgen door het gehele museum en is er de mogelijkheid om onder begeleiding van een gids een bezoek te brengen aan het Anne Frank Huis. Het Joods Historisch Museum beschikt over een mediatheek met een grote collectie artikelen, kranten, catalogi en audio-videomateriaal, een museumcafé en museumshop met boeken over het Jodendom en cd’s met joodse muziek.

Het Joods Historisch Museum is eveneens een geschikte locatie voor groepsbezoeken, kinderfeestjes, educatieve schoolreisjes en rondleidingen.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling