Introductie

In Kaas & Kampeerboerderij Hoekelum, gelegen op landgoed Hoekelum met uitzicht op het schitterende kasteel en tussen de mooie weiden, krijgen bezoekers een goed beeld van het Hoekelums kaasmaken. Er worden demonstraties gegeven, maar gasten kunnen ook zelf aan de slag door deel te nemen aan een workshop zelf kaas maken. Daarnaast kan men kaas proeven en is er een zuivelwinkel aanwezig met eigen streekproducten. De veehouderij biedt voor groepen die op dit unieke boerenbedrijf Kaas & Kampeerboerderij Hoekelum willen logeren, betaalbare accommodaties.

Ga naar de website van Kaas en Kampeerboerderij Hoekelum

Historie en populariteit

Kaas & Kampeerboerderij is een echt familiebedrijf en sinds 1933 wordt hier al kaas bereid. Het kaasmaken werd geïntroduceerd vanuit Driebergen door familie van de Kamp. In de Tweede Wereldoorlog werd hun boerderij namelijk plat gebombardeerd, waarna zij kwamen te wonen op boerderij Hoekelum. In de jaren 60 werd het stokje overgedragen aan de gebroeders Gert en Huib van de Kamp en vanaf die tijd werden de schuren in de zomer als kampeerboerderij gebruikt.

Locatie

In 1987 is het Schot gebouwd, waarin de kaasmakerij, de boterkelder, de winkel en een ontvangstruimte werden gehuisvest. Kaas & Kampeerboerderij Hoekelum heeft door de jaren heen naam gemaakt, want jaarlijks worden vele bezoekers ontvangen.

Programma / activiteiten

Kaas & Kampeerboerderij Hoekelum is gelegen op de Veluwe in de plaats Bennekom, gemeente Ede, provincie Gelderland. Goed vanuit het hele land bereikbaar.

In de kaasmakerij van Kaas & Kampeerboerderij Hoekelum wordt van rauwe melk op ambachtelijke wijze Hoekelumkaas gemaakt. Bezoekers kunnen demonstraties bijwonen of zelf de handen uit de mouwen steken. De verkoop van de eigen gemaakte kaas en andere zuivelproducten vindt plaats in de Landwinkel.

Bezoekers kunnen op het landgoed naast het bezichtigen van oude ambachten ook oud Hollandse spelletjes spelen, zoals mega sjoelen, tollenbak en klootschieten. Mede door deze spelen en de diverse workshops zoals kaasmaken, kaas proeven en zelf boter maken, in combinatie met boerenkarren tochten, boeren buffetten of barbecues, maakt dat Kaas & Kampeerboerderij Hoekelum ook een uitermate geschikte locatie is voor bruiloften, jubilea en personeelsuitjes.

Stats & tags


Bennekom, Gelderland, Nederland
Boerderij, Dieren & Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling