Introductie

Kaasboerderij Hoogerwaard is gevestigd in een 17e eeuwse boerderij in het mooie Ouderkerk aan den IJssel. Hier leren bezoekers alles over het kaas maken en kunnen zij zelf ook de handen uit de mouwen steken. Een uitstapje naar de Kaasboerderij biedt vertier voor jong en oud. Zo kunnen kinderen zelf boter, kaas of jam maken, kunnen volwassen boerenspellen spelen en is de boerderij eveneens een bijzonder mooie locatie voor trouwerijen.

Ga naar de website van Kaasboerderij Hoogerwaard

Historie en populariteit

De Kaasboerderij Hoogerwaard gaat al een poosje mee. Tot 1953 werd er kaas gemaakt en geleverd aan groothandels door Pieter en Aagje Hoogerwaard. In 1953 werd het stokje overgedragen aan neef Teunis met zijn vrouw Bertha Hoogerwaard, die vervolgens op hun beurt de boerderij in 1975 overgaven aan zoon Peyen en vrouw Ali Hoogerwaard. Zij starten op een gegeven moment met het verkopen van kaas vanuit de eigen boerderij. In 2003 nam zoon Teus met diens vrouw Lucy Hoogerwaard het stokje over en omdat vader Peyen kwam te overlijden is de boerderij in januari 2010 samengegaan met de boerderij van de familie Vonk Noordegraaf.

Locatie

De Kaasboerderij Hoogerwaard is een uniek bedrijf dat van generatie op generatie is gegaan. De plek biedt voor ieder wat wils en is zeker het bezoeken waard.

Programma / activiteiten

De kaasboerderij Hoogerwaard is gelegen in het dorp Ouderkerk aan den IJssel in de Krimpenerwaard aan de Hollandse IJssel in de provincie Zuid Holland. De boerderij is prima te bereiken met de eigen auto, alsook met de bus vanuit Krimpen aan den IJssel en Gouda.

Er is van alles te doen en te beleven op de Kaasboerderij Hoogerwaard. Bezoekers kunnen hier een rondleiding krijgen, zelf kaas maken, een balletje slaan op de midgetgolfbaan, steppen of Oud-Hollandse boerderijspellen spelen met onder meer koemelken, spijkerbroek hangen en sjoelen. De boerderij is daarom uitermate geschikt voor onder meer familiedagen, kinderpartijtjes, scholen, vrijgezellenfeesten, teambuildingsdagen en verenigingsuitstapjes. Regelmatig worden er ook evenementen of activiteiten georganiseerd, waaronder de lammetjesdagen.

Daarnaast beschikt de Kaasboerderij Hoogerwaard over een winkel waar een ruim assortiment kaas en andere producten te koop is en verzorgen zij heerlijke koude en warme lunchen en diners, waaronder een kaasfondue of barbecue arrangement. De mogelijkheden bij Kaasboerderij Hoogerwaard zijn eindeloos.

Stats & tags


Ouderkerk aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
Boerderij, Dieren & Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling