Introductie

Waterskiën en wakeboarden winnen nog steeds aan populariteit. Niet zo verwonderlijk, want de combinatie van de vrijheid die je op het water ervaart en de snelheid waarmee je over datzelfde water scheert zorgt voor een enorme kick. Die kick is nu voor iedereen te ervaren bij kabelwaterskibaan Stroombroek, in het Gelderse Braamt.

Ga naar de website van Kabelwaterskibaan Stroombroek

Historie en populariteit

Met een lengte van maar liefst 995 meter is de in 2006 geopende kabelwaterskibaan van Stroombroek de langste baan van Nederland. In totaal elf skilijnen kunnen aan de baan gekoppeld worden. Hierdoor zijn wachttijden minimaal en kan iedereen zich in 2 uur het waterskiën eigen maken. Voor wie waterskiën geen uitdaging is, is wakeboarden een goed alternatief. In de categorie Extreme Sports is wakeboarden de snelst groeiende extreme sport van ons land. Wakeboarden valt nog het best te vergelijken met snowboarden. Spectaculaire jumps en tricks zijn met wakeboarden eenvoudig onder de knie te krijgen, door behendig gebruik te maken van de opwaartse kracht van de skilijn.

Locatie

Kabelskiwaterbaan Stroombroek ligt aan recreatieplas Stroombroek, in volksmond eveneens bekend als ’t Braamtse Gat. Het recreatiegebied ligt in de Achterhoek, tussen Doetinchem en ’s Heerenberg. Stroombroek is een kunstmatig aangelegd meer, ontstaan uit de zandwinning voor de A18. Naast de langste baan van Nederland beschikt kabelwaterskibaan Stroombroek ook over een uitermate relaxed strandhuis. Zeker wanneer het zonnetje schijnt is het hier heerlijk toeven onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast is het zonnige buitenterras zo aangelegd dat iedereen de capriolen van de waterskiërs en wakeboarders op de voet kan volgen.

Programma / activiteiten

Voor groepen zijn er speciale arrangementen die altijd sportief beginnen met een aantal rondjes waterskiën of wakeboarden en worden afgesloten met een uitgebreid buffet of complete barbecue. Eventueel zijn er ook nog andere buitenactiviteiten te boeken. Kabelwaterskibaan Stroombroek verzorgt eveneens mountainbike- en wandeltochten via GPS, boogschieten, vlotvaren en quadrijden. Kortom: een sportief dagje uit in de buitenlucht. Kabelwaterskibaan Stroombroek is geopend van april tot en met september. Check de site voor de exacte openingstijden.

Stats & tags


Braamt, Gelderland, Nederland
Sport, Watersport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling