Introductie

Wie op zoek is naar een leuk dagje vol met trollen, kabouters, dieren en speeltuinen, brengt een bezoekje aan het Drentse dorpje Exloo. Want, in het hart van dit dorp is Kabouterland & Zoo gelegen. Stap in het reusachtige konijnenhol of roetsj via de grote glijbaan de speeltuin in. De Trollen leven in de Trollengrot en buiten in de wandeltuinen komen bezoekers diverse dieren tegen  Er is zodoende van alles te zien en te beleven in Kabouterland, zowel voor jong als oud.

Ga naar de website van Kabouterland

Historie en populariteit

In de jaren ’90  was er alleen een grote speeltuin en een kleine kinderboerderij in Kabouterland, overal kwam men kabouters en trollen tegen. Door de jaren heen werd het park meer en meer uitgebreid. De kabouter van Kabouterland werd getekend en diende als promotiemiddel en vandaag de dag zijn er naast trollen en kabouters eveneens vele exotische dieren,  in het park te zien. De naam Kabouterland & Zoo was dan ook snel geboren. Het park mag jaarlijks vele bezoekers van alle leeftijden welkom heten.

Locatie

Kabouterland is gelegen in het Drentse dorpje Exloo, gemeente Borger Odoorn. Het park is goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer vanaf Emmen en Groningen, als met de auto. Borden Kabouterland geven de weg aan.

Programma / activiteiten

Naast het bekijken van alle kabouters en trollen in Kabouterland zijn er  verschillende soorten dieren te bewonderen in de dierentuin. Daarnaast zijn er zowel binnen als buiten speeltuinen waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Voor een hapje en een drankje kunnen bezoekers terecht in de Kabouterie.

Kabouterland & Zoo is ook een zeer geliefde locatie voor het vieren van een kinderfeestje en is eveneens een bijzonder uitstapje voor scholen. Een combinatie van educatie en plezier staat hierbij centraal.

Stats & tags


Exloo, Drenthe, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling