Introductie

Wie kennis wil maken met de eenbultige dieren uit verre oorden, hoeft echt niet helemaal naar Egypte, want men kan bij Kamelenmelkerij Smits kennis maken met echte kamelen. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen over de kamelenmelkerij en alles te weten komen over de wereld van de kamelen en de kamelenmelk. Er zijn diverse rondleidingen te boeken, ook geschikt voor grotere groepen, zoals tijdens een familiedag of bedrijfsuitje. Kinderen kunnen hier zelfs hun kinderfeestje vieren!

Wie Kamelenmelkerij Smits bezoekt, mag zeker niet vergeten om wat kamelenmelk mee naar huis te nemen.

Ga naar de website van Kamelenmelkerij Smits

Historie en populariteit

Kamelenmelk is één van de gezondste dierlijke melksoorten volgens de Voedsel en Landbouworganisatie. Frank Smits besloot naar aanleiding hiervan te onderzoeken of het mogelijk was economisch verantwoorde kamelenmelk in Nederland op de markt te brengen en kreeg hiervoor een stuk grond van de gemeente ‘s-Hertogenbosch in bruikleen. De eerste drie kamelen arriveerde in augustus 2006 vanuit Spanje. Eind 2006 verhuisden de kamelen naar Cromvoirt om te overwinteren en in het voorjaar van 2007 kwamen daar de eerste kalfjes ter wereld. Vanaf dat moment is er in Nederland kamelenmelk verkrijgbaar.

Locatie

In september 2010 is Kamelenmelkerij Smits naar de huidige locatie verhuisd, waarbij meer ruimte voor de kamelen kon worden gecreëerd. Veel bezoekers zijn nieuwsgierig naar de kamelenmelk en nemen dan ook graag een kijkje op Kamelenmelkerij Smits.

Kamelenmelkerij Smits bevindt zich in Berlicum, onder de rook van ‘s-Hertogenbosch,  Goed met de auto en fiets te bereiken, alsook met het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

Bij Kamelenmelkerij Smits komen bezoekers alles te weten over de fascinerende wereld van de kamelen en over de gezonde kamelenmelk. Er is daarnaast veel ruimte voor groepsactiviteiten, zoals een rondleiding, het proeven van de melk, een presentatie, op een kameel zitten en de kalfjes de fles geven. Bijzonder geschikt voor gezinsuitstapjes, familiedagen en bedrijfsuitjes.

Natuurlijk is er ook voldoende tijd voor het aaien en voederen van de kamelen en wie durft mag eveneens met een kameel op de foto. Deze activiteiten zijn uitermate geschikt voor kinderfeestjes en schoolreisjes. Kortom, Kamelenmelkerij Smits is een bijzonder leuk en gezond uitje voor jong en oud!

U kunt ook een compleet dag-arrangement boeken. Dan komt u niet alleen iets te weten over de kamelen, maar kunt u ook de omgeving van Berlicum ontdekken, met bijvoorbeeld een huifkartocht of een solextour.

Kijk voor alle mogelijkheden op http://www.kamelenmelk.nl/een-bezoek-aan/

Stats & tags


Berlicum, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Openingstijden

Maandag: 9:00u-17:00u
Dinsdag: 9:00u-17:00u
Woensdag: 9:00u-17:00u
Donderdag: 9:00u-17:00u
Vrijdag: 9:00u-17:00u
Zaterdag: 9:00u-17:00u
Zondag: 9:00u-17:00u

Youtube https://youtu.be/LkqT73juFdU

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling