Introductie

Stap aan boord en maak een prachtige rondvaart in één van de boerenpramen door de wateren van Kameleon Terherne. Dit watersportdorp ligt aan het Sneekermeer en bezoekers kunnen hier oog en oog komen te staan met allerlei bekende figuren uit de beroemde Kameleonboeken. Beleef de avonturen met veldwachter Zwart en van Sietse en Hylke. Klim in de uitkijktoren of slinger met een touw over sloten, maar pas op dat je er niet invalt. De allerkleinsten kunnen zich heerlijk uitleven in de zandbak, waarin echte schatten liggen verstopt. Kameleon Terherne is een bijzonder plezierig uitje voor de hele familie.

Ga naar de website van Kameleon Terherne

Historie en populariteit

Hotze de Roos, wie kent hem niet. De schrijver van de Kameleon boeken. Zijn eerste boek verscheen in 1949 en zijn laatste boek in 1991. Hierna werden de verhalen overgenomen door zijn opvolger Fred Diks. De Roos overleed in 1991. Hij heeft nooit een echte prijs ontvangen voor zijn werk, maar de kinderen in Terherne gaven hem wel de Zilveren Pen in 1980. Doordat de schrijver vertelde dat de avonturen van Sietse en Hylke zich in Terherne afgespeeld zouden kunnen hebben, ontstond het plan om deze avonturen echt tot leven te brengen, en in 1994 opende het Kameleondorp de deuren voor publiek.

Locatie

Het was een groot succes en ook de twee speelfilms van de Kameleon, die in 2003 en 2005 verschenen, hebben veel bijgedragen aan het succes. Veel mensen wilden deze wereld graag eens in het echt beleven, waardoor Kameleon Terherne een bijzonder populair plekje is geworden.

Programma / activiteiten

Kameleon Terherne is gelegen aan het Sneekermeer in de provincie Friesland. Het dorp is zowel met de auto te bereiken, alsook met het openbaar vervoer. Bussen uit Leeuwarden en Joure rijden door het dorp.

In het prachtige waterrijke Kameleon Terherne is van alles te beleven. Bezoekers komen hier niet alleen de bekende figuren uit de boeken tegen, maar kunnen eveneens een rondomvaart maken en de veerdienst pakken naar het avontureneiland. Hier kunnen kinderen van alle leeftijden lekker actief bezig zijn. Naast het spelen kunnen zij, onder begeleiding, hun eigen eten bereiden, zoals een pannenkoek of een broodje gebakken ei.

Kameleon Terherne heeft speciale arrangementen samengesteld, bestaande uit een avontuurlijk programma voor onder meer familie uitjes, verjaardagsfeestjes en verenigingsuitstapjes. Maar ook voor teambuilding, bedrijfstraining en andere evenementen is dit een perfecte locatie. Met collega’s of relaties een praam huren of deelnemen aan een doe lunch, het kan allemaal. Daarnaast is deze plek eveneens uitermate geschikt voor schoolreisjes en schoolkampen.

Stats & tags


Terherne, Friesland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling