Introductie

Kartbaan Duiven wordt door de eigenaar de spectaculairste kartbaan van Nederland genoemd. Bezoekers kunnen individueel karten, maar voor groepen is het ook mogelijk om een arrangement te reserveren.

Ga naar de website van Kartbaan Duiven

Historie en populariteit

In augustus 1995 krijgt ondernemer Jaap Gaasbeek toestemming van de gemeente van Duiven om een kartbaan te gaan beginnen. Het wordt de eerste overdekte kartbaan in het oosten van het land, en de eerste kartbaan waar ook kinderen welkom zijn. Gaasbeek laat weten vooral de veiligheid belangrijk te vinden. Gevaarlijk gedrag wordt niet getolereerd. Op woensdag 1 november 1995 wordt de kartbaan uiteindelijk officieel geopend. De baan begint op de begane grond en gaat vervolgens via allerlei bochten naar de eerste verdieping. Al snel wordt duidelijk dat de baan een groot succes is. Karten blijft een populair tijdverdrijf voor adrenalinezoekers. Actuele bezoekerscijfers zijn niet bekend, maar in 2000 vertelde Gaasbeek in een interview dat de baan op jaarbasis tussen de 75.000 en 100.000 bezoekers trekt.

Locatie

Kartbaan Duiven ligt in industriegebied Nieuwgraaf langs de A12, ten noordwesten van de plaats Duiven in de Gelderse streek De Liemers.

Programma / activiteiten

Kartbaan Duiven is maar liefst 364 dagen per jaar geopend. Kinderen met een minimale lengte van 1,40 meter en volwassenen die minimaal 1,60 meter groot zijn, kunnen hier naar hartenlust racen. Op de tweede verdieping bevindt zich een rokersruimte en een lounchruimte, zodat toeschouwers vanaf hier de karts goed kunnen volgen. Deze ruimte wordt ook verhuurd voor bruiloftsfeesten, bedrijfsuitjes, vergaderingen, nieuwjaarsrecepties en barbecues tot 250 personen. De kartbaan biedt verschillende arrangementen aan voor groepen vanaf vijf personen. Er zijn speciale arrangementen voor kinderfeestjes met medailles en frietjes. Volwassenen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een arrangement met training, wedstrijd en aansluitend buffet.

Stats & tags


Duiven, Gelderland, Nederland
Kartbanen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling