Introductie

Kartcircuit Pottendijk maakt deel uit van het geluidssportcentrum Pottendijk bij Emmer Compascuum. Op het circuit, dat maar liefst een kilometer lang is, worden regelmatig wedstrijden gereden en trainingsdagen georganiseerd.

Ga naar de website van Kartcircuit Pottendijk

Historie en populariteit

Het geluidssportcentrum Pottendijk is speciaal aangelegd voor lawaaiige sporten. Omdat er in de directe omgeving geen huizen staan, heeft in principe niemand last van de sporters. Het centrum bestaat naast het Kartcircuit Pottendijk uit een schiet- en jachtsportcentrum en een motorcrossbaan. Het centrum wordt ontsloten door de N391, de provinciale weg tussen Emmen en Ter Apel. Als de plannen doorgaan, wordt het terrein na jaren van voorbereiding binnenkort eindelijk uitgebreid met een Test Track-circuit voor onder meer skeelerwedstrijden, rijvaardigheidstrainingen en wielersport. Op zondag 22 augustus 2010 vond op Kartcircuit Pottendijk het NK Karting plaats.

Locatie

Kartcircuit Pottendijk ligt in het Drentse dorpje Nieuw-Weerdinge, vlakbij Emmen. Vanaf de rondweg van Emmen kunt u de borden volgen naar geluidssportcentrum Pottendijk.

Programma / activiteiten

Snelheidsduivels kunnen zich prima vermaken op Kartcircuit Pottendijk. Er worden regelmatig trainingsdagen gehouden voor karts, scooters, brommers, minibikes en andere wegracers. U kunt op deze dagen trainen met uw eigen voertuig, maar uiteraard is het ook mogelijk om een kart of motor te huren. Wilt u een dagje karten met uw bedrijf of samen met vrienden? Dan is een 100 ronden race een leuk idee. Elk team van maximaal drie personen mag racen in een kart met een topsnelheid van70 kilometer per uur. Het programma is inclusief koffie, huurkart, leenhelm, leenoverall, tijdwaarneming, broodjes en snacks, prijzen voor de winnaars en een CD met fotoreportage. Bij het circuit is ook een kartshop gevestigd waar u nieuwe en gebruikte karts en motoren, accessoires, gereedschappen en racekleding kunt kopen. In de webshop vindt u overzicht van het actuele aanbod van gebruikte karts.

Stats & tags


Nieuw-Weerdinge, Drenthe, Nederland
Kartbanen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling