Introductie

De Kartfabrique in Utrecht is een van de beste kartbanen in Nederland. De baan is vlak, zonder hellingen en bruggen. Lange, rechte stukken en snelle bochten zorgen ervoor dat het gaspedaal weinig losgelaten hoeft te worden. Met een lengte van 950 meter is het de langste baan van de Benelux. Deze kartbaan biedt dan ook de beste gelegenheid om in supersnelle, goed onderhouden Sodikarts de snelste rondetijden te maken. Racers vanaf 1 meter 35 wanen zich hier even als ware Formule 1 coureurs. De Kartfabrique biedt prima ingrediënten voor een veilige en geweldige racebeleving.

Ga naar de website van Kartfabrique

Historie en populariteit

De Kartfabrique is van origine een fabriek voor de persing van lijnolie en de productie van veekoeken. Het gebouw is in 1921 gebouwd op initiatief van de ondernemende Fries Ulbe Twijnstra. In 1963 ging Ulbe Twijnstra een fusie aan met Delfia Mengvoeders en in 1996 werd de productie naar Deventer verplaatst. De fabriek kwam daardoor leeg te staan. Een echtpaar uit Maarssen vond dat het pand behouden moest blijven en ontfermden zich over de oude fabriek. Het werd een evenementencomplex met de naam De Fabrique. De Fabrique had al enkele jaren te koop gestaan toen Jan van Eck het van zijn vrouw cadeau kreeg voor zijn vijftigste verjaardag. Hij maakte er een kartbaan van, terwijl de historie en de authenticiteit van het gebouw bewaard is gebleven. Elke ruimte in deze indrukwekkende fabriek heeft zijn eigen verhaal. De Fabrique werd een groot succes en al snel groeide het aantal bezoekers. Momenteel ontvangt de Kartfabrique jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers.

Locatie

De Kartfabrique is te vinden in Utrecht in de provincie Utrecht en is goed bereikbaar via het openbaar vervoer. Het gebouw ligt op een afstand van iets meer dan een kilometer van NS station Maarssen. Vanaf die locatie worden er vaak pendeldiensten ingezet door de organisatie van evenementen. De Kartfabrique beschikt tevens over 500 parkeerplaatsen waar gratis geparkeerd kan worden, voor wie met eigen vervoer komt.

Programma / activiteiten

De Kartfabrique is een leuk uitje voor jong en oud. De baan is geschikt voor coureurs van alle leeftijden, zolang de lengte van 1.35meter maar is bereikt. Het circuit is tevens de perfecte locatie voor het houden van een vrijgezellen- of personeelsfeest. Rijden op de baan is natuurlijk een ultieme racebelevenis, maar met een hapje en een drankje in Grand Café Het Ketelhuis, is toekijken ook erg leuk. Een ideaal gezinsuitje dus.

Racen is nog niet zo eenvoudig als het lijkt, daarom geeft de racecoach van de Kartfabrique ook cursussen om bezoekers de technieken en behendigheden van het racen te leren. Veiligheid staat daarbij altijd hoog in het vaandel. Bovendien doet de Kartfabrique ook aan duurzaamheid door bio-ethanol te gebruiken tijdens het karten en sloopmaterialen te gebruiken bij onderhoud en bouw aan het pand. Karten bij de Kartfabrique is naast een spannende belevenis daarom ook een duurzaam en verantwoord uitje.

Stats & tags


Utrecht, Utrecht, Nederland
Kartbanen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling