Introductie

De Middeleeuwen spreken bij velen van ons tot de verbeelding. Prinsen die prinsessen het hof maken, stoere ridders die gewapend met pijl en boog en lans en zwaard op hun paarden ten strijde trekken, minstrelen die zingend van dorp naar stad dansen, Robin Hood die steelt van de rijken en geeft aan de armen en natuurlijk de grote onneembare burchten en kastelen. Kasteel Aldendriel in het Brabantse Mill is een van die kastelen. Hier komt het verleden in het heden tot leven en wordt de romantiek van de Middeleeuwen ten volste herbeleefd.

Ga naar de website van Kasteel Aldendriel

Historie en populariteit

Het kasteel dateert uit 1477, terwijl de eerste bekende bewoner jonkheer Hendrik van der Voort van Aldendriel is. Zijn naam komt rond 1500 voor in de boeken en zijn familiewapen, dat bestaat uit een zilveren schild met daarop afgebeeld een rode lelie omlijst met vijf rode blokken, prijkt nog op de gevel. Pas rond 1700 komt het kasteel in bezit van andere families. Daarna verwisseld het echter sneller van eigenaar. Maar tot op de dag van vandaag is het nog steeds particulier bezit.

Locatie

Het kasteel ligt in het Brabantse Mill. Naast Kasteel Aldendriel geniet het plaatsje ook bekendheid dankzij de Slag bij Mill, een kortstondige treffen tussen de Duitsers en de Nederlanders op 10 en 11 mei 1940. Pas na een zwaar bombardement door de Duitsers gaven de Nederlandse troepen zich over en kwamen de zware gevechten tot een einde. Een wandeling onder de naam ‘Sporen van de Oorlog’ herinnert nog aan die verschrikkelijke twee dagen. Zo zijn de kazematten langs de Peel-Raamstelling nog aanwezig en is er één zelfs precies zo gereconstrueerd als in de oorlog. Hetzelfde geldt voor een deel van het spoorwegtraject waar de slag zich heeft afgespeeld.

Programma / activiteiten

Kasteel Aldendriel wordt momenteel vooral gebruikt als locatie voor bruiloften. Een op drie autominuten gelegen prachtige kapel doet dienst als trouwzaal. Daarnaast worden er ook veel conferenties gehouden, bedrijfsfeesten en andere evenementen. En zeker in de zomer, als het zonnetjes schijnt, is het er heerlijk toeven op het terras.

Stats & tags


Mill, Noord-Brabant, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling