Introductie

Kasteel Cannenburch, in handen van het Geldersch landschap en Geldersche Kasteelen, is een prachtig kasteel uit de 16e eeuw en ademt de sfeer uit van het leven op landgoed de Cannenburch in vroegere tijden. De vertrekken van het kasteel zijn ingericht alsof de Gelderse maarschalk Marten van Rossem, bouwer en bezitter van het kasteel, hier nog altijd woont. De belangrijke collectie meubels, schilderijen en porselein laat zoveel mogelijk van de gloriejaren van het kasteel zien. Het park, de wandelpaden en de vijvers maken het plaatje compleet van Kasteel Cannenburch.

Ga naar de website van Kasteel Cannenburch

Historie en populariteit

In 1543 werd maarschalk Maarten van Rossem eigenaar van De Cannenburch. Hij liet de ruïne herbouwen tot een statig slot. Helaas, nog voordat het kasteel klaar was, overleed hij in 1555. Het bouwwerk werd voltooid door zijn opvolger Hendrik van Isendoorn. De laatste bewoonster Isendoorn overleed in 1881 en het kasteel dreigde afgebroken te worden, omdat de bezittingen onder de familieleden werden verdeeld. Uiteindelijk werd het kasteel toch nog verkocht.

Locatie

Na de Tweede Wereldoorlog nam de Nederlandse Staat het kasteel in beslag en verkocht het landgoed in 1951 aan Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen voor een symbolisch bedrag. Gedurende de periode 1975 – 1981 onderging het kasteel een grondige renovatie en werd het opnieuw ingericht, met behulp van schenkingen en het terugkopen van de inboedel via veilingen. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Kasteel Cannenburch vandaag de dag is uitgegroeid tot een populaire en imposante bezienswaardigheid.

Programma / activiteiten

Kasteel Cannenburch is gelegen op de Veluwe, in de plaats Vaassen, provincie Gelderland. Zowel met eigen vervoer is het kasteel goed te bereiken, alsook met het openbaar vervoer. Vanaf het NS Station Zwolle of Apeldoorn rijden bussen richting Vaassen.

Overal in Kasteel Cannenburch treffen bezoekers herinneringen aan van de Gelderse Veldheer. Een eigentijds bronzen sculptuur aan de slotgracht laat de veldheer al rustend op een bankje zien en in de jachtkamer hangen prenten en staat zijn gebeeldhouwde hoofd. In de imposante hal hangt een 18e eeuws familieportret en in de salon, zuidelijk gelegen hangt een portret van de laatste bewoonster.

Geregeld organiseert het kasteel evenementen, zoals een wandel- of fietsexcursie, maar ook ook muziek evenementen die op het landgoed plaatsvinden. Kasteel Cannenburch is ook een uitermate sfeervolle locatie voor bruiloften en is eveneens geschikt voor allerhande feesten, alsook vergaderingen.

Stats & tags


Vaassen, Gelderland, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling