Introductie

Het is het grootste kasteel van Nederland en alleen daarom al een bezoek meer dan waard. Maar Kasteel de Haar is meer dan alleen het grootste kasteel van ons land. Kasteel de Haar is levende historie en een wereld van weelde.
Stap in een wereld van koene ridders en schone jonkvrouwen en waan je in de Middeleeuwen tijdens een rondleiding door Kasteel de Haar in het Utrechtse Haarzuilens.

Ga naar de website van Kasteel de Haar

Historie en populariteit

De historie van Kasteel de Haar gaat terug tot in de twaalfde eeuw. Het kasteel in zijn huidige vorm dateert echter uit 1912, toen een einde kwam aan een twintigjarige periode van herbouw.

Locatie

Voor de herbouw van het kasteel tekende niemand minder dan Pierre Cuypers. De vermaarde Roermondse architect, bekend van onder andere het Rijksmuseum in Amsterdam en het eveneens hoofdstedelijke Centraal Station, werd door Etienne van Zuylen van Nyevelt van de Haar ingeschakeld om het kasteel op grandioze wijze te herbouwen. En met verbluffend resultaat tot gevolg. Overigens niet alleen wat betreft exterieur, ook het interieur was voor die tijd zeer vooruitstrevend. Zo is de voor toentertijd ingenieuze verwarmingsinstallatie opgenomen in een internationale lijst van industriële monumenten.

Programma / activiteiten

Kasteel de Haar vormt het stralend middelpunt van Landgoed Haarzuilens, dat sinds 2000 onder beheer staat van Vereniging Natuurmonumenten. Het kasteel zelf, alsmede het 55 hectare grote kasteelpark zijn in eigendom van de Stichting Kasteel de Haar.

Zowel door het park als over het landgoed kun je heerlijk in alle rust wandelen en genieten.

Het hele jaar door worden er tal van activiteiten georganiseerd op Kasteel de Haar. Zo is het kasteel te bezoeken onder de deskundige leiding van een gids. Voor de kinderen is er zelfs een speciale rondleiding waarin de barones vertelt over het kasteel. Daarnaast worden er op Kasteel de Haar regelmatig concerten, fairs, kinderactiviteiten en theatershows georganiseerd. Raadpleeg de website voor de meest actuele agenda.

Stats & tags


Haarzuilens, Utrecht, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling