Introductie

Dat een kasteel niet per definitie uit de Middeleeuwen hoeft te stammen bewijst Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn. Verscholen in de bossen van het noordelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug ligt dit prachtige kasteel dat in het begin van de twintigste eeuw is gebouwd. Maar ondanks dat Kasteel de Hooge Vuursche relatief jong is, ervaren bezoekers ook hier een zweem van Middeleeuwse romantiek, zoals het echt kasteel betaamt.

Ga naar de website van Kasteel De Hooge Vuursche

Historie en populariteit

Het is bouwmeester Eduard Cuypers die rond 1910 de opdracht krijgt het kasteelachtige buitenhuis te ontwerpen en bouwen. Cuypers is een telg uit een van Nederlandse beroemdste architectenfamilies. Zijn oom Pierre Cuypers geniet grote bekendheid dankzij in het oog springende ontwerpen als het Rijksmuseum in Amsterdam en het eveneens hoofdstedelijke Centraal Station. En ook de troon waar Hare Majesteit Koningin Beatrix jaarlijks de troonrede op voordraagt is een ontwerp van Pierre Cuypers. Eduard zelf is vooral bekend geworden door zijn ontwerpen van een aantal prachtige stationsgebouwen in het noorden des lands. Bovendien wordt het kantoor van Cuypers gezien als de oorsprong van de Amsterdamse School.

Locatie

Naast Kasteel de Hooge Vuursche kent Baarn nog een groot aantal bezienswaardigheden, waarvan Paleis Soestdijk ongetwijfeld de bekendste is. Een bezoek aan Kasteel de Hooge Vuursche is prima te combineren met een bezoek aan Paleis Soestdijk. Let wel dat Paleis Soestdijk in 2011 alleen op vrijdag, zaterdag en zondag te bezichtigen is. Andere bezienswaardigheden in Baarn zijn onder andere het treinstation met Koninklijke wachtruimte, Kasteel Groeneveld, Kasteel Drakestein, waarvan men nog steeds verwacht dat Hare Majesteit Koningin Beatrix er haar intrede zal nemen na haar aftreden als Koningin der Nederlanden.

Programma / activiteiten

Kasteel de Hooge Vuursche is vanwege de bijzondere romantische sfeer die om het landhuis hangt bij uitstek geschikt als trouwlocatie en wordt dan ook vaak als zodanig geboekt. Daarnaast wordt de locatie ook regelmatig voor zakelijke bijeenkomsten gebruikt.

Stats & tags


Baarn, Utrecht, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling