Introductie

Op een prachtlocatie een al even mooi en divers landgoed met echt kasteel. Een kinderboerderij, stijlkamers, kasteeltuinen; Landgoed en Kasteel Geldrop heeft het allemaal en nog veel meer!

Ga naar de website van Kasteel Geldrop

Historie en populariteit

Het kasteel is gebouwd rond 1350 door Philip en Jan van Geldrop. De familie Van Horne was de volgende twee eeuwen erop eigenaar van het landgoed, maar het kasteel werd bijna niet bewoond. Het in verval geraakte middeleeuwse gebouw liet Amandus van Horne in 1616 opknappen. Mede door de Tachtigjarige Oorlog werd het complex onbewoonbaar verklaard. In die staat kocht de Leidse Adriaan van Sprangh het aan. Twee jaar later volgde een restauratie. Na twee jaar hiervan te hebben kunnen genieten, overleed Van Sprangh. De volgende eigenaar is de familie Hoevenaar. Rond 1878 verbouwt zij het kasteel grondig. Ook de tuinen stammen van deze tijd. Tegenwoordig is Landgoed Geldrop een populaire plek om te trouwen. Jaarlijks stappen hier zo’n 100 paren in het huwelijksbootje.

Locatie

Vanaf station Geldrop loopt u in 8 minuten naar Landgoed en Kasteel Geldrop. Op doordeweekse dagen stopt de bus voor de deur van het kasteel. Het landgoed ligt ten oosten van Eindhoven, in de plaats Geldrop. Met de auto is het ook prima te bereiken. Let op: stel uw navigatie in op Helze 8 te Geldrop.

Programma / activiteiten

Landgoed en Kasteel Geldrop bestaat uit het kasteel, een Engels landschapspark, een kinderboerderij, expositieruimte, De Paardenstal, een lunchroom, en bloementuin De Baron z’n Hof. Zowel het Kasteel zelf, als de bloementuin, de kinderboerderij, de tuinen en het IVN zijn gratis toegankelijk. Zij hanteren echter allen eigen openingsdagen en -tijden. Er zijn diverse rondleidingen beschikbaar, in het kasteel zelf, maar ook in het gebied er direct omheen. Deze dient u te allen tijde vooraf te reserveren. Lunchroom Kasteelhoeve is sfeervol ingericht met liefde voor de natuur. Hier kunt u terecht voor een gezonde en seizoensgebonden maaltijd. In Kasteel Geldrop zelf bevinden zich vier stijlkamers en een originele oude keuken. De vertrekken zijn voorzien van sierlijke plafonds, oude vloerdelen en prachtige authentieke meubels. Historische voorwerpen zijn te zien in de Oudheidskamer. Tevens beschikt het kasteel over een bibliotheek met een bijzondere collectie boeken over kunst, cultuur en historie. Verder zijn er vier vertrekken waar beeldende kunst wordt geëxposeerd. De tentoonstellingen wisselen enkele malen per jaar.
Voor kinderen is een bezoek aan de kinderboerderij natuurlijk een hele beleving. Hier wonen twee koppige ezels, heel veel knaagdieren, schapen, geiten en vogels. Kasteel Geldrop is in juli en augustus open voor publiek van dinsdag tot en met zondag. Tijdens andere maanden is het kasteel geopend op zondag.

Stats & tags


Geldrop, Noord-Brabant, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling