Introductie

Kasteel Limbricht in het gelijknamige Limburgse dorpje Limbricht heeft de dubieuze eer waarschijnlijk de laatste plaats in Nederland te zijn waar een voor hekserij veroordeeld persoon om het leven is gekomen. Entgen Luyten werd veroordeeld, onder andere vanwege haar vermeende mystieke betrokkenheid bij de mysterieuze dood van een kroegbaas en een aantal koeien en paarden. Inmiddels zijn we drieënhalve eeuw verder en ontelbaar veel wijzer. Bezoekers van Kasteel Limbricht hoeven daarom niet meer bang te zijn beticht te worden van hekserij. Betoverd worden de bezoekers echter wel, maar dan vooral door de schoonheid van dit prachtige Limburgse kasteel.

Ga naar de website van Kasteel Limbricht

Historie en populariteit

De eerste verhalen over een kasteel op de plek waar thans Kasteel Limbricht staat dateren al uit de elfde eeuw. In die periode werd er een houten kasteel gebouwd op een kunstmatige heuvel, een zogenaamd motte-kasteel. Vele verbouwingen verder is het Nicolaas van Breyll die in 1619 opdracht geef tot de bouw van het huidige kasteel in renaissancestijl inclusief de voorburcht zoals die ook nu nog te zien is. De verbouwing duurt tot 1630.

Locatie

Het Limburgse plaatsje Limbricht waar Kasteel Limbricht gelegen is kent nog een langere historie dan het kasteel zelf. Limbricht lag ten tijde van de Romeinen aan de belangrijke weg tussen Maastricht en Nijmegen. Uit die tijd zijn er ook verschillende vondsten gedaan bij opgravingen, zoals onder andere een askist die in de plaatselijke Sint-Salviuskerk te bewonderen is. De askist is overigens niet de enige reden om een bezoek te brengen aan dit kleine kerkje. De Sint-Salvius is namelijk vooral beroemd vanwege de prachtige gewelfschilderingen, die de oudste van Nederland zijn.

Programma / activiteiten

Het hele jaar door vormt Kasteel Limbricht het decor voor tal van muzikale, culturele en sportieve activiteiten. Van vechtsportgala’s tot dancefeesten en van magicfairs tot aan dierenshows, evenementenorganisaties maken allen dankbaar gebruik van deze unieke locatie. Daarnaast beschikt het kasteel over een bowlingbaan, kun je er terecht voor moorddiners en is Kasteel Limbricht natuurlijk een prachtige plek om te trouwen.

Stats & tags


Limbricht, Limburg, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling