Introductie

In Kasteel Museum Sypesteyn vinden bezoekers een mooie en kostbare kunstcollectie, een verzameling van de heer Van Sypesteyn. De collectie omvat onder meer beeldhouwwerken, portretten, wapens, klokken, glas, keramiek, meubilair, beelden en een grote verzameling Loosdrechts porselein. Daarnaast beschikt het kasteel over een historische stijltuin met hagen, grachten, een boomgaard, een slottuin en een doolhof. Een gezellig theehuis bevindt zich in de kelders van het kasteel. Het Kasteel Museum Sypesteyn is te bezichtigen op afspraak en desgewenst worden er rondleidingen georganiseerd.

Ga naar de website van Kasteel-Museum Sypesteyn

Historie en populariteit

Kasteel Museum Sypesteyn is ontstaan uit een privé verzameling van de heer Van Sypesteyn. De oudste vondsten van het kasteel zelf dateren uit circa 1500. Het huis wordt diverse keren verwoest tijdens gevechten en wordt door diverse families bewoond. De grond wordt omstreeks 1900 teruggekocht door jonkheer Henri van Sypesteyn. Hij laat op de fundamenten een sober stamslot bouwen. Het kasteel wordt uiteindelijk ingericht als museum door de laatste nazaat van het geslacht Van Sypesteyn. Hij brengt zijn verzamelingen kunst hier onder, evenals de talrijke familieportretten en het zeldzame, mooie Loosdrechts porselein. Het Kasteel Museum Sypesteyn trekt voornamelijk bezoekers die in de prachtige collectie zijn geïnteresseerd.

Locatie

Kasteel Museum Sypesteyn is gelegen in de plaats Loosdrecht, gemeente Wijdemeren, in de provincie Noord-Holland. Met eigen vervoer is het kasteel prima te bereiken vanuit alle delen van het land.

Programma / activiteiten

Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door Kasteel Museum Sypesteyn, waarbij zij langs de prachtige kunstcollectie worden geleid. Een bezoek aan het kasteel is ook prima te combineren met bijvoorbeeld een vaartocht over de Vecht en/of de Loosdrechtse Plassen.

Voor scholen zijn er ook rondleidingen mogelijk, eveneens in de verkorte versie. Kinderen die een bijzondere locatie voor hun verjaardag zoeken, kunnen hun kinderfeestje in het kasteel vieren. Bovendien is Kasteel Museum Sypesteyn eveneens uitermate geschikt voor fotoreportages, feesten en partijen zoals bruiloften.

Stats & tags


Loosdrecht, Noord-Holland, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling