Introductie

Kasteel Ter Horst ligt verscholen in de bossen op de Veluwe. Het kasteel dat op de fundamenten van een middeleeuwse boerenhoeve is gelegen, doet dienst als woonhuis van mevrouw Schoonderwoerd- van Voorst van Beest en zoon A.H.O. Russelman. Het behoud van het kasteel en het bijbehorende landgoed beschouwen zij als hun levenswerk. Zij doen er dan ook alles aan de toekomst zeker te stellen en zij willen anderen hiervan mee laten genieten. Bezoekers kunnen door Kasteel Ter Horst en over het landgoed een rondleiding krijgen. Bovendien dient het kasteel als unieke trouwlocatie.

Ga naar de website van Kasteel Ter Horst

Historie en populariteit

Het kasteel schijnt voor 1557 al bestaan te hebben, echter in een andere constructie. De Arnhemse burgemeester Wijnand Hackfort (1522-1563) bouwden omstreeks 1557 op deze plek zijn zomer- en jachtverblijf. Dit verblijf kreeg de naam Lagchend Huys. Kasteel Ter Horst bleef meer dan 300 jaar en zeven generaties lang eigendom van de adellijke Hackfort familie. De heer Hendrik Russelman kocht het vervallen kasteel in 1933 na jaren van leegstand. Tijdens de tweede wereldoorlog namen de Duitsers hun intrek in het kasteel en werd de familie Russelman naar de kelders verbannen.

Locatie

Vandaag de dag wordt het kasteel weer gebruikt als woonhuis en dient de kamer op de begane grond als trouwzaal. Wie door Loenen trekt, mag een bezoek aan Kasteel Ter Horst zeker niet overslaan.

Programma / activiteiten

Kasteel Ter Horst ligt in het Gelderse dorp Loenen, verscholen tussen de bossen op de Veluwe. Het kasteel is prima te bereiken met eigen vervoer, vanwege de gunstige ligging aan de weg naar Klarenbeek.

Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in Kasteel Ter Horst. In de zomermaanden worden er rondleidingen gegeven door ervaren gidsen. Bezoekers worden meegenomen langs de houthandel, de koetshuizen, de Oranjerie, boerderij en de schuilkelder. Ook het mooie landgoed nodigt uit voor een wandeling.

In het kasteel bestaat de mogelijkheid kantoorruimte te huren. Daarnaast biedt de prachtige kapel van Landgoed en Kasteel Ter Horst bruidsparen de kans om elkaar in een sprookjesachtige omgeving het ja-woord te geven.

Stats & tags


Loenen, Gelderland, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling