Introductie

Kasteel Terworm is een karakteristiek 14e eeuws kasteel, gelegen in een prachtig groene omgeving net buiten Heerlen. Het kasteel en het eromheen gelegen landgoed biedt jong en oud de gelegenheid te dineren en te overnachten in een sprookjesachtige sfeer. In de fraaie tuin in rococostijl krijgen bezoekers het gevoel mijlenver weg te zijn, weg van de drukte van alledag. Of men nu een weekend weg wil, een zakelijke ontmoeting op een heus landgoed wil organiseren of heerlijk wil dineren, Kasteel Terworm is de aangewezen plek.

Ga naar de website van Kasteel TerWorm

Historie en populariteit

Kasteel Terworm werd door de eeuwen heen veelal bewoond door adellijke ridders, graven en baronnen. Het kasteel is genoemd naar een van de bewoners, de familie Van Geitsbach tot der Worm. In de 18de eeuw werd het kasteel bewoond door graaf Van der Heyden-Belderbusch (1690-1771). Hij liet het fraaie gebouw restaureren en liet een tuin aanleggen in de Franse rococostijl. Terworm heeft meerdere ver- en herbouwingen en restauraties doorstaan en is in de loop der jaren flink uitgebreid. De Oranje Nassau Mijn was eigenaar van het landgoed en kasteel van 1917 tot 1988 en liet het kasteel bewonen door opzichters en kunstenaars.

Locatie

Nadat de mijn werd gesloten, was het in eerste instantie de bedoeling een pretpark te maken van het kasteel en landgoed, maar hier was de bevolking van Heerlen op tegen. Zij eisten dat natuur en cultuur behouden werden. Het kasteel raakte tijdens het einde van de twintigste eeuw in verval, totdat hotelketen Van der Valk het kocht. Het werd van 1997 tot 1999 grondig gerestaureerd om vervolgens als hotel-restaurant te fungeren. Voor toeristen, zakenlieden en gezinnen is Kasteel Terworm een populaire trekpleister, daarom wordt aanbevolen tijdig te reserveren.

Programma / activiteiten

Kasteel Terworm ligt net buiten het Limburgse Heerlen. Te midden van een prachtige, bosrijke omgeving, ligt het hotel-restaurant op ongeveer 3,3 kilometer afstand van station Heerlen. In de omgeving zijn talloze wandel- en fietspaden te vinden. Het hotel beschikt over gratis parkeerplaatsen.

Kasteel Terworm, met pachthoeve en haar prachtige tuinen, is absoluut oogstrelend. Bezoekers kunnen er in alle rust genieten van een luxe weekend of vakantie. Ook voor zakelijke ontmoetingen kan men bij dit kasteel terecht. Het complex heeft maar liefst 40 luxe kamers, 3 vergaderruimtes en een restaurant met Franse keuken, waar de menukaart maandelijks wisselt. Daarnaast kan men op zomerse dagen genieten van een hapje en een drankje op het zonovergoten terras.

In de rococotuin van Hotel Kasteel TerWorm is de Oranjerie gelegen, waar getrouwd kan worden. In de Oranjerie is plaats voor 40 gasten. De huwelijksvoltrekking kan compleet met champagnetoast, high tea of luxe diner voor bruidsparen geregeld en verzorgd worden. Relaxen en actief bezig zijn, het is allemaal mogelijk in de oase van groene natuur bij Kasteel Terworm.

Stats & tags


Heerlen, Limburg, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling