Introductie

Gelderland, en in het bijzonder de Achterhoek, kent vele mooie kastelen en landhuizen. Kasteel Vorden is daar een prachtig voorbeeld van. Maar tegelijk ook een heel bijzonder voorbeeld. Want Kasteel Vorden is niet alleen van zowel binnen als buiten te bezichtigen, je kunt er ook trouwen en overnachten. En niemand minder dan de kasteeldame zelf verzorgt de rondleidingen en het ontbijt en doet de kamers. Een bijzondere kans dus om het echte kasteelleven eens van dichtbij mee te maken.

Ga naar de website van Kasteel Vorden

Historie en populariteit

Hoewel het kasteel al in 1315 in een akte genoemd wordt, is het kasteel zoals het er nu staat voor het grootste deel ontstaan in de zestiende eeuw. De karakteristieke winkelhaakvorm waarin het kasteel gebouwd is, is kenmerkend voor die tijd. Het kasteel is door de loop der eeuwen heen in handen geweest van diverse adellijke geslachten, waarvan de familie Ripperda wellicht de bekendste is. Inmiddels is het kasteel in particuliere handen en worden bezoekers als het ware rondgeleid door het huis van de kasteelvrouw.

Locatie

Kasteel Vorden ligt in het Gelderse plaatsje Vorden. Kasteel Vorden is niet het enige kasteel in het dorp. Naast Kasteel Vorden staan er nog zeven andere kastelen in het dorp, waarmee Vorden een van de meest kasteelrijke dorpen is van ons land en een prima bestemming voor liefhebbers van kastelen. Een bezichtiging van Kasteel Vorden kan daarnaast prima gecombineerd worden met een bezoek aan de Hanzesteden Deventer en Zutphen. Deventer, met zijn vele grote evenementen en prachtige historische binnenstad, behoort al jaren tot de meest bezochte steden van ons land. Daarnaast is de Achterhoek uitermate geschikt voor stevige wandelingen en heerlijke fietstochten door het afwisselende landschap van weiden en bossen.

Programma / activiteiten

Vrijwel iedere zondag en vaak op zaterdag is Kasteel Vorden geopend voor rondleidingen. In de zomermaanden is het kasteel ook regelmatig doordeweeks te bezichtigen, maar om teleurstelling te voorkomen raadt de kasteelvrouw aan van te voren even te bellen. De kasteelvrouw zelf verzorgt meestal de rondleiding die een uur duurt en 5 euro kost.

Stats & tags


Vorden, Gelderland, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling