Introductie

Midden in de prachtige Betuwe, even ten oosten van de stad Tiel, ligt het prachtige Kasteel Wijenburg. Het kasteel kent een rijke historie, maar wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor zakelijke en particulieren evenementen. Toch kun je ook als toevallige passant optimaal genieten van dit prachtige kasteel en zijn omgeving. Kasteel Wijenburg opnemen in een mooie fietstocht door dit prachtige deel van Nederland verdient dan ook zeer zeker de aanbeveling.

Ga naar de website van Kasteel Wijenburg

Historie en populariteit

De geschiedenis van Kasteel Wijenburg brengt ons terug naar de twaalfde eeuw, om precies te zijn naar het jaar 1178, het jaar dat er het kasteel voor het eerst vermeld wordt in de geschriften. Sinds die tijd is er natuurlijk een hoop gebeurd. Het kasteel is in eigendom geweest van vele verschillende eigenaren en heeft diverse gedaanteveranderingen ondergaan. De laatste eigenaar, baron van Balveren, schonk het kasteel in 1956 aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kastelen. Maar pas nadat het kasteel, dat nooit bewoond werd door de blauwbloedige, ernstig in verval was geraakt. Met vereende krachten wist de stichting het kasteel gelukkig weer in goede staat terug te brengen. Met als gevolg dat nu vele mensen kunnen genieten van dit prachtige kasteel in dit prachtige deel van Nederland.

Locatie

Kasteel Wijenburg ligt midden in de Betuwe, in het dorpje Echteld. In dit deel van Nederland viert het fietstoerisme hoogtij. Niet zo verwonderlijk, want de streek tussen Nederrijn en Waal is bij uitstek een gebied dat prima met de fiets ontdekt kan worden. Over de dijken is het heerlijk fietsen langs water en uiterwaarden. Een bezoekje aan de stad Tiel is overigens een welkome onderbreking van een fietstocht over de dijken van de Betuwe. Tiel kent vele bezienswaardigheden die het bekijken meer dan waard zijn. De bekendste zijn de Waterpoort uit 1647 en de Sint-Maartenskerk.

Programma / activiteiten

Regelmatig worden er bijzondere en sfeervolle evenementen georganiseerd in Kasteel Wijenburg. Raadpleeg de agenda op de website van het kasteel voor de meest recentelijke activiteitenagenda.

Stats & tags


ECHTELD, Gelderland, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling