Introductie

Van het zeventiende-eeuwse kasteel in Born is nog maar weinig over, maar de tuin van de ruïne is uitgegroeid tot een gezellig familiepark met tal van dieren, prachtige planten, een terras en een speeltuin.

Ga naar de website van Kasteelpark Born

Historie en populariteit

In het jaar 1662 begon de familie De Leerodt met de bouw van een kasteel in Born. Na vier jaar was het kasteel een feit. Helaas wordt het prachtige kasteel eeuwen later, op 28 augustus 1930, getroffen door een grote brand. De brandweerkorpsen doen hun uiterste best om het eeuwenoude kasteel te behouden, maar het wordt verwoest en er blijft slechts een ruïne over. In 1956 besluit de gemeente Born het overgebleven complex te kopen. De familie Munsters mag er in 1969 een dierenpark inrichten. Het Kasteelpark Born is tegenwoordig een populaire dagbesteding voor gezinnen. Regelmatig worden er nieuwe dierenverblijven of speeltoestellen bijgebouwd. De dierentuin en de speeltuin trekken jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers.

Locatie

Het dorpje Born ligt in de taille van de provincie Limburg. Wie met de auto naar het kasteelpark komt, kan er gratis parkeren. Bezoekers zonder auto kunnen vanaf station Sittard een bus pakken.

Programma / activiteiten

Een dagje naar Kasteelpark Born is een bijzonder uitje. In de grachten bij de ruïne zwemmen bijvoorbeeld al vele soorten eenden, zwanen en ganzen. Wie het park doorwandelt, komt vanzelf ook stekelvarkens, herten, apen en verschillende roofdieren tegen. Bij een aantal dierenverblijven staat aangegeven op welke tijden de beesten gevoerd worden. Voor de kleine kinderen is er een kinderboerderij met aaibare dieren, zoals geitjes en schapen. Midden in het park vindt u een speeltuin en een terras. Ouders kunnen er even heerlijk bijkomen met een drankje, terwijl hun kinderen zich uitleven op de speeltoestellen. In het kasteelpark worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals een kunstmarkt, een opa en omadag of een theatervoorstelling.

Stats & tags


Born, Limburg, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling