Introductie

Door de eeuwen heen hebben katachtigen een belangrijke rol vervuld in de kunst en cultuur. De bijzondere collectie van het KattenKabinet laat u zien hoe grote meesters uit het heden en het verleden zich lieten inspireren door aaibare poezen, gevaarlijke tijgers en alles wat daar tussen past.

Ga naar de website van KattenKabinet

Historie en populariteit

Het KattenKabinet is een idee van zakenman en kattenliefhebber Bob Meijer. Hij richtte het museum in 1990 ter nagedachtenis aan zijn rode kater John Pierpont Morgan (1966-1983) op. Bij leven kon de rode kater zich verheugen op vele kunstzinnige geschenken, waarvan er een aantal geëxposeerd staan. Maar het hart van de kunst- en kattenliefhebber zal vooral sneller gaan kloppen van de bijzondere collectie schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en andere kunstvoorwerpen van grote meesters als Rembrandt, Picasso, Toulouse-Lautrec en Corneille.

Locatie

Het KattenKabinet is gevestigd aan de Herengracht, midden in de Amsterdamse Grachtengordel. Tramlijnen 4, 16, 24 en 25 stoppen praktisch voor de deur van het museum. Het statige koopmanshuis aan de befaamde ‘Gouden Bocht’, het meest prestigieuze deel van de Herengracht, is een belevenis op zich. Het huis is in de loop der jaren door vele hoogwaardigheidsbekleders bezocht of bewoont. Zo woonde de bekende Amsterdamse bergemeester Johannes Calkoen er in de achttiende eeuw en logeerde de tweede president van de Verenigde Staten, John Adams, er een aantal nachten.

Programma / activiteiten

Het museum is iedere dag geopend. Op maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. Een bezoekje aan dit unieke museum valt prima te combineren met een lekker dagje Amsterdam. Zowel het winkelhart van Amsterdam, de Kalverstraat, als het altijd gezellige Rembrandtplein, bevinden zich op een steenworp afstand van het bijzondere KattenKabinet.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling