Introductie

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen is gelegen op het schitterende 17e eeuwse landgoed van kasteel Holtmühle. In de 18e eeuwse tiendschuur bevindt zich het pottenbakkersmuseum voor hedendaagse kunst. Wie geïnteresseerd is in keramiek, moet het museum zeker een keer een bezoekje brengen. Op boeiende wijze vertelt het museum de ontwikkeling van keramiek, van het grove keramische werk tot aan de meest verfijnde bewerkingen.

Ga naar de website van Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen

Historie en populariteit

Daarnaast geeft het museum bezoekers toegang tot de fraaie kasteeltuinen van slot De Holtmühle. Het aantrekkelijke decor van vijvers, kronkelpaadjes en bruggetjes nodigt absoluut uit tot een wandelingetje na een bezoekje aan het Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen.

Locatie

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen bevindt zich op een het landgoed van Château Holtmühle. Dit kastelencomplex dateert uit de 17e eeuw en is met kasteelpoorten, tiendschuur, vijvers, tuinen en landerijen als één van de weinigen geheel bewaard gebleven. De tiendschuur werd gebruikt als opslagplaats van een gedeelte van de oogst van de pachters. In 1993 onderging het kasteel een omvangrijke restauratie en in de mooie gerenoveerde tiendschuur is sinds 2006 het Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen gevestigd. Jaarlijks wordt het het Keramiekcentrum in combinatie met het landgoed door vele gasten bezocht.

Programma / activiteiten

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen is gelegen in het dorp Tegelen, gemeente Venlo in de provincie Limburg. Het museum is goed bereikbaar met zowel eigen als openbaar vervoer. Parkeren kan in de nabijheid en wie met het openbaar vervoer komt, heeft vanaf het Station Tegelen een wandelingetje van 15 tot 20 minuten voor de boeg.

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen beschikt over een fraaie collectie keramische producten zoals schalen, potten en dakpannen. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd in het centrum zoals een boekenverkoop, films over keramiek in het buitenland en lezingen. Op afspraak kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding door de tuinen en de omgeving van het kasteel en het landgoed.

Ook worden er geregeld cursussen gegeven voor jong en oud zoals boetseren en Tegelse technieken. Kinderen kunnen een speciale rondleiding krijgen. Daarnaast kunnen zij hier hun kinderfeestje vieren en zelf in de klei duiken of deelnemen aan een spannende speurtocht door Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen.

Stats & tags


Tegelen, Limburg, Nederland
keramiek, Kunstmusea, Musea

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling