Introductie

Het Kerkje van Persingen is een laat middeleeuws kerkje, gebouwd in gotische stijl. Het kerkje bevindt zich op een bijzondere plek vlakbij Nijmegen in het gebied de Ooijpolder. Het kerkje doet onder meer dienst als expositieruimte voor bijvoorbeeld schilderijen, keramiek, beeldende kunst, steen en sieraden. Daarnaast worden er ook diensten en concerten gegeven in de kerk. En wie op zoek is naar een unieke trouwlocatie, heeft deze eveneens gevonden in het Kerkje van Persingen.

Ga naar de website van Kerkje van Persingen

Historie en populariteit

Al in de 13e eeuw bestond er in het dorp Persingen een kapel. Hoogstwaarschijnlijk was dit een houten gebouw. Koor en schip van de huidige kerk dateren uit de 14e eeuw en de toren stamt uit de 15e eeuw. Dit was het eerste bouwwerk van steen. Het kleine Persingen kende een bloeiende nederzetting in de middeleeuwen. Helaas werd het dorp door diverse overstromingen van de Waal geleidelijk verwoest en eind 16e eeuw ging de kerk die was toegewijd aan St. Dionisius, voor de Katholieke eredienst verloren.

Locatie

Op 10 januari 1994 werd De Stichting opgericht. Deze had als doel het kerkje toegankelijk te houden voor publiek. En dat is gelukt, want vandaag de dag weten veel belangstellenden het monumentale, cultuurhistorische Kerkje van Persingen te vinden.

Programma / activiteiten

Het Kerkje van Persingen is gelegen in het kleine dorp Persingen, gemeente Ubbergen in de provincie Gelderland. Dit is nabij de stad Nijmegen in het gebied de Ooijpolder. Met eigen vervoer is de kerk uitstekend te bereiken.

Kerkje van Persingen is een laat-middeleeuws gotisch kerkje in het dorpje Persingen. De kerk wordt veel gebruikt als trouwlocatie, maar ook voor uitvaarten en diensten is dit een geschikte plek.

Daarnaast worden er geregeld tentoonstellingen georganiseerd in de kerk en kunnen bezoekers zelf de ruimte huren voor het geven van een expositie. Door het jaar heen zijn er concerten bij te wonen en bezoekers kunnen in de maand december genieten van een kerstmarkt in het Kerkje van Persingen met kunstzinnige, sfeervolle en originele artikelen.

Stats & tags


Persingen, Gelderland, Nederland
Cultuur, Kerken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling