Introductie

Het Kermis en Circusmuseum is een klein, uniek museum dat onder meer bestaat uit een mini circus en mini kermis met goochelaars, clownkostuums, een theatertje, trapezes, muziekinstrumenten, attributen en een stoomcarrousel. Buiten bevinden zich diverse leuke kinderspelen, waaronder een zweefmolen. Het Kermis en Circusmuseum, dat uit twee gebouwen bestaat en door middel van een knusse binnenplaats met elkaar in verbinding staat, biedt wisselexposities, rondleidingen en een grote collectie folders, foto’s en affiches van allerhande wereldberoemde circussen.

Ga naar de website van Kermis en Circus Museum

Historie en populariteit

Het Kermis en Circusmuseum is door Toni Boltini in 1986 geopend. Hij stelde onder meer veel kermis materiaal ter beschikking. Daarnaast heeft het museum aan Henk Volkers, een bekende in de kermis- en circuswereld, afkomstig uit Steenwijk veel te danken. Jarenlang verzamelde hij alles wat te maken had met kermissen en circussen en zo kwam het museum tot stand. In 1989 was het museum al te klein voor de grote verzameling en kwam een tweede ruimte ter beschikking.

Locatie

Het Kermis en Circusmuseum mag jaarlijks vele bezoeker verwelkomen, bezoekers van jong tot oud en van groot tot klein!

Programma / activiteiten

Het Kermis en Circusmuseum is gevestigd in het pittoreske Steenwijk, een stadje in het noorden van de provincie Overijssel. Het museum is goed met de auto te bereiken alsook met het openbaar vervoer, want het NS Station Steenwijk is op loopafstand gelegen.

Het Kermis en Circusmuseum brengt veel herinneringen aan de klassieke en traditionele kermissen en circussen van vroeger naar boven. De trapezes, de zweefmolen, het theatertje, de clowns, het wordt hier allemaal in stand gehouden.

Het museum is eveneens een bijzonder leuke locatie voor kinderen die een feestje willen geven. Zij kunnen het museum bekijken, oude spelletjes spelen, waarbij zij altijd een prijsje winnen. Daarnaast kan er nog voor worden gekozen de kinderen met een speciaal treintje van het Kermis en Circusmuseum op te halen en weer thuis te brengen. Succes verzekerd!

Stats & tags


Steenwijk, Overijssel, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling