Introductie

De Kerstmarkt Dordrecht is met een parcours van circa 2,5 kilometer door de historische binnenstad, de grootste kerstmarkt van Nederland. Ook aan sfeer is hier geen gebrek. Bezoekers worden dwars door het historische woon- en winkelhart van de stad geleid, tot aan de prachtige havens. De ruim 250 kraampjes met een gevarieerd aanbod kerstgerelateerde producten, de sfeervolle kerstijsbaan, diverse podia met voortdurend optredens, diverse horeca uitgiftepunten, de avond sing-alongs en de schitterende kerktuin die met wel 100.000 lampjes is verlicht, maken van de Kerstmarkt Dordrecht een gezellige sfeermaker.

Ga naar de website van Kerstmarkt Dordrecht

Historie en populariteit

De Kerstmarkt Dordrecht is bijna niet meer uit het historische centrum van de stad weg te denken. Wat in het jaar 2000 klein is begonnen, is vandaag uitgegroeid tot een uniek 3-daags evenement. De organisatie van de markt is al maanden van te voren aan de gang. Behalve ondernemers en winkeliers die van hun etalage een pronkstuk maken, zorgen de bewoners van de binnenstad voor gastvrijheid en stoppen ook vele vrijwilligers hun enthousiasme en tijd in het evenement. En met succes, want jaarlijks komen tussen de 100.000 en 150.000 mensen per dag de kerstmarkt Dordrecht een bezoekje brengen.

Locatie

De Kerstmarkt Dordrecht wordt georganiseerd in de historische binnenstad van Dordrecht, een stad in de provincie Zuid-Holland. Wie tijdens het evenement met de auto komt, kan parkeren op één van de gratis, speciaal ingerichte, parkeerterreinen. Pendelbussen brengen hen vervolgens op de plek van bestemming. Dordrecht is tevens prima met openbaar vervoer te bereiken. Het Centraal Station ligt op loopafstand van de kerstmarkt en vanuit omliggende plaatsen worden bus- en waterbusverbindingen gratis uitgevoerd tijdens het evenement.

Programma / activiteiten

De Kerstmarkt Dordrecht neemt bezoekers via de ruim 250 stands mee door het historische centrum van de stad. Een fraai parcours van ongeveer 2,5 kilometer lang loopt langs gezellige pleinen, door smalle straatjes en de schilderachtige havens. Standhouders bieden hun kerstgerelateerde koopwaar aan het publiek aan en voor een lekker hapje en drankje kunnen zij terecht bij de diverse horecagelegenheden. Voor kinderen zijn workshops te volgen en zij kunnen zich vermaken in het mini reuzenrad en de carrousel.

Behalve kraampjes is er van alles te beleven tijdens het 3-daags kerstevenement. Zo kunnen bezoekers mooie ijssculpturen bewonderen en vele optredens bijwonen van onder meer het Dickens Ensemble, het Kinderkoor Net4Kids, de kerstband, gospelkoren, soloartiesten en de X-mas sing a longs, waarbij bezoekers uit volle borst mee kunnen zingen met klassieke en moderne kerstnummers. Maar, ook de levende kerststal in de mooie gedecoreerde tuin van de Grote Kerk, oude ambachten, straattheater en ijspret op de ijsbaan behoren tot de activiteiten rondom de Kerstmarkt Dordrecht.

Stats & tags


Dordrecht, Zuid-Holland, Nederland
December, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling