Introductie

Museum de Kijk Kubus van het Blaakse Bos is een ingerichte museumwoning. Aan de hand van een expositie met maquettes, foto’s en multimedia presentaties krijgen bezoekers een kijkje in het ontstaan van deze woningen. Het interieur in de kubuswoning is speciaal voor publiek ontworpen, zodat zij een goede indruk krijgen wat er allemaal mogelijk is met dit soort woningen. De overige kubuswoningen worden bewoond door particulieren, maar één woning geeft zogezegd toegang voor belangstellenden. De Kijk Kubus is een leuk uitstapje voor jong en oud.

Ga naar de website van Kijk-kubus

Historie en populariteit

De kubuswoningen, waar de Kijk Kubus deel van uitmaakt, zijn in de periode 1982-1984 gebouwd. De plannen voor de woningen lagen al in 1978 klaar. De Nederlandse architect Piet Blom is de bedenker van de paalwoningen, want een kubuswoning is een woning op een paal in de vorm van een gekantelde kubus. Het basisidee hiervan is dat de ruimte onder de woningen openbaar kon blijven.

Locatie

Het hele kubuscomplex staat als het Blaakse Bos bekend. Naast de kubuswoningen groot en klein is er tevens een woontoren, het Potlood. Volgens de visie van Blom stelt elke woning een boom voor en het totale complex is het bos.

Programma / activiteiten

Jaarlijks zijn er veel belangstellenden die de Kijk Kubus graag eens van binnen willen bezichtigen.

De Kijk Kubus is gelegen in het stadsdeel Blaak van de stad Rotterdam, provincie Zuid Holland. Goed met eigen vervoer te bereiken, maar ook met het openbaar vervoer. Blaak beschikt over een eigen station dus de woning is bereikbaar zowel per trein en metro als bus en tram.

De ingerichte museumwoning de Kijk Kubus in Rotterdam is onderdeel van de verzameling kubuswoningen. Het interieur geeft bezoekers een goed beeld hoe een woning met schuine wanden ingericht kan worden. En door middel van fotopanelen, beeldschermen, maquettes en andere presentaties wordt extra informatie gegeven over het woongenot van de kubuswoning, maar ook over het ontstaan van de woningen en het idee achter het Blaakse Bos. Er worden verder geen activiteiten georganiseerd, want de Kijk Kubus is puur bedoeld het publiek een kijkje in de woning te geven.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling