Introductie

Het Kinderboekenmuseum wil kinderen spelenderwijs met de Nederlandse jeugdliteratuur kennis laten maken. Ontdekken, beleven en het ondergaan van de magie van verhalen, dat is de doelstelling. Aan de hand van verschillende tentoonstellingen voor kids tot 7 jaar en vanaf 7 jaar probeert het museum het plezier in schrijven en lezen te stimuleren. Niet alleen de mooiste verhalen worden hier ontdekt en beleeft, maar ook zelf bedacht en gemaakt. Voor volwassenen is het museum eveneens interessant, want ook zij leren hier alles over jeugdliteratuur en bovendien beschikt het Kinderboekenmuseum over een prachtige collectie originele boekillustraties.

Ga naar de website van Kinderboekenmuseum

Historie en populariteit

Het Kinderboekenmuseum opende in 1994 de deuren voor publiek. Destijds was het museum één van de eerste musea in Nederland die speciaal gericht was op de jeugd. Er waren vijftien kabinetten, elk ingericht volgens een bepaald thema met foto’s, illustraties, handschriften, voorwerpen en boeken van bekende Nederlandse schrijvers. In 2007 onderging het museum een grootschalige renovatie en het vernieuwde Kinderboekenmuseum heropende in 2010. Het museum is zeer geliefd bij jong en oud en vooral tijdens exposities van bekende kinderboekenschrijvers is het museum zeer succesvol.

Locatie

Het Kinderboekenmuseum bevindt zich in de stad Den Haag, provincie Zuid Holland. Het is gevestigd in het pand van de Koninklijke Bibliotheek. Vanwege de centrale ligging, tussen het Station Den Haag Centraal en winkelcentrum Babylon, is het museum uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de eigen auto.

Programma / activiteiten

Het Kinderboekenmuseum geeft rondleidingen aan groepen vanaf 10 personen. De vaste tentoonstelling Papiria neemt jonge bezoekers mee in de wereld van literair Luilekkerland. Al dolend door de Dwarse Donderstenenravijn en het Diepe Denkersdal ontmoeten zij tekenaars, schrijvers en verhaalfiguren. De leukste spellen worden gespeeld en zij kunnen een workshop zelf verhalen maken bijwonen. De tentoonstelling Kikker is voor de allerkleinsten en prikkelt hun fantasie tijdens het spelavontuur dat zij beleven.

Voor scholen heeft het museum lessen op maat, waarmee zij kinderen op spelenderwijs kennis laten maken met jeugdliteratuur en ook voor buitenschoolse opvang is het museum een perfecte plaats. Regelmatig zijn er activiteiten in het Kinderboekenmuseum zoals een sprookjesconcert, een verhalenverteller of een workshop van een meester illustrator.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling