Introductie

Schapen en geiten, kippen en helmparelhoenders, ezels en muskuseenden, hangbuikzwijntjes en kunekune varkens. Allemaal wonen ze op kinderboerderij de Beestenborg in de stad Groningen. En allemaal hebben ze het er prima naar hun zin. Zo goed zelfs, dat ze het fijn vinden om af en toe geknuffeld en geaaid te worden en vertroeteld en verwend. En daarvoor willen ze graag kennis maken met grote mensen, maar toch vooral met kleine mensen. Kinderboerderij Beestenborg is een heerlijke oase van rust in de hectiek van het Groningse stadse leven.

Ga naar de website van Kinderboerderij de Beestenborg

Historie en populariteit

De kinderboederij De Beestenborg is erg populair in Groningen. Vaak komen hele groepen leerlingen van de vele basisscholen van Groningen naar de kinderboerderij om de dieren te bekijken en te aaien en knuffelen. Maar ook om te helpen met het verzorgen. De handen uit de mouwen steken is erg belangrijk op de kinderboerderij. Maar kinderen kunnen er ook veel leren. Over hoe de dieren leven, wat ze eten en wat ze de hele dag doen, maar ook hoe dieren gebruikt worden voor de totstandkoming van ons voedsel. Waar komen eieren vandaan? Hoe wordt kaas gemaakt? Waar komt vlees vandaan? Allemaal vragen waar leerlingen op Kinderboerderij De Beestenborg antwoord op kunnen krijgen.

Locatie

Kinderboerderij De Beestenborg ligt in het noordoosten van de stad Groningen. Als educatief project staat De Beestenborg in de stad niet alleen. Zo zijn er ook tal van musea te bezoeken, waarvan het Groninger Museum het bekendste is. Aan de hand van het kinderprentenboekje ‘ga je mee naar het Groninger Museum?’ worden kinderen van 5 tot 8 jaar meegenomen op een avontuurlijk reis door het museum. En oudere kinderen kunnen echte Groninger Museum kenners worden door het quizboekje Pocketloco uit te spelen.

Programma / activiteiten

Op Kinderboerderij De Beestenborg worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor actuele informatie hierover kun je de website van de kinderboerderij raadplegen.

Stats & tags


Groningen, Groningen, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling