Introductie

Niet alleen mooie dieren, maar vooral ook hele lieve dieren lopen er rond op kinderboerderij De Brink in Zeist. Koeien, paarden, geiten en schapen, maar ook varkens, kippen, konijnen en cavia’s bewonen de kinderboerderij tot grote vreugde van alle kinderen die hen regelmatig komen knuffelen en aaien. De kippen, koeien, geiten en schapen zijn zeldzame Nederlandse huisdierrassen waarmee gericht gefokt wordt. Daarbij wordt gelet of op de dieren rustig en vriendelijk zijn. Want alleen dan zijn ze geschikt voor het mooie leven op de kinderboerderij.

Ga naar de website van Kinderboerderij De Brink

Historie en populariteit

Kinderboerderij De Brink is populair, zeer populair. Ruim 90.000 bezoekers vinden elk jaar hun weg naar de talloze dieren die hier een heerlijk leven hebben. Daarmee is kinderboerderij De Brink een van de grotere kinderboerderijen van ons land. Hier vindt de dierenliefhebber (en wie is dat nu niet) naast de dieren die van oudsher de boerderijen in Nederland bevolken ook een natuurpad. Langs dit pad dat langs de waterkant loopt bloeien in de lente en de zomer vele soorten wilde bloemen. Daarnaast zijn er een aantal speeltoestellen waarop de kinderen lekker hun gang kunnen gaan, zijn er picknicktafels waar een ieder kan genieten van de reuring op de kinderboerderij en is er een winkeltje waar koffie, thee, ijs en snoep verkocht wordt. En natuurlijk kunnen hier ook de door de kippen vers gelegde eieren gekocht worden.

Locatie

Zeist, waar kinderboerderij De Brink ligt, ligt midden in het bosrijke gebied van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Naast bos bestaat het Nationale Park uit heide, zandverstuivingen en grasland. Een heerlijke plek om te wandelen en te genieten van de diversiteit van de natuur.

Programma / activiteiten

Elk jaar worden er op kinderboerderij De Brink tal van leuke activiteiten georganiseerd. Op de website staan de meest actuele activiteiten vermeld. Daarnaast geeft de kinderboerderij ook een zogenaamd Kinderpaspoort uit. Hiermee krijgen kinderen tot en met 13 jaar gratis toegang tot 24 dierenparken en attracties, zoals Safaripark de Beekse Bergen, Ecodrome, Dierenrijk Europa en Naturalis.

Stats & tags


Zeist, Utrecht, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling